Мария Мустакова отговаря...

10 Август, 2017
28 коментара

АнонименМария Мустакова

09 Август, 2017 | 19:59 

Добър вечер, извинявам се за закъснението, но ще се опитам да отговоря на всички ваши въпроси. * 

Какъв е годишния бюджет на този МИГ който сега действа?

 - Сегашната МИГ не разполага към момента с бюджет, такъв ще има ако бъде одобрена за финансиране Стратегията на МИГ, с която сега кандидатстваме. Бюджетът ще е ясен при подписване на договор за финансиране. 

*Как изглежда управляващото ядро като длъжности? - по Наредба 22 и действащите към момента насоки така: Изпълнителният директор трябва да има: 

1. завършено висше образование, най-малко степен „бакалавър“; 

2. професионален стаж най-малко 5 години; 

3. управленски опит най-малко две години; 

4. опит в реализиране на проект, програма или стратегия със стойност над 100 хиляди лева, финансирани от ЕС или от други международни донори. 

5. Опит по подхода ЛИДЕР;

 Експертът по прилагане на стратегията за ВОМР трябва да има: 

1. завършено висше образование, най-малко степен „бакалавър“; 

2. професионален стаж най-малко две години. 

3. Опит по подхода ЛИДЕР; 

При необходимост МИГ може да наеме на трудов договор и други служители за изпълнение на стратегията, освен експерт и изпълнителен директор, които трябва да отговарят на изискванията за експерт и на общите изисквания за служител, посочени по-долу. - Да, един технически сътрудник:

1. завършено висше образование, най-малко степен „бакалавър“; 

2. професионален стаж най-малко две години. 

3. Опит при работа по проекти. 

*Колко назначени на заплата ще има във МИГ Хисаря и на какви длъжности? - на този въпрос вече смятам, че отговорих по-горе.

 *Как се казва сайта , и къде да го открия, за да прочета устава на тази Организация?- адреса на сайта мисля, че съм го давала и по-рано, както и фейсбук страницата на МИГ-а, но отново http://www.mig-hisaria.com/index.php и https://www.facebook.com много скоро в следващите дни ще видите още допълнителна информация на сайта, извинявам се, но нямам достъп до него все още, ще бъде активен в следващата една година, хостинга е подновен. 

*Ще има ли конкурс, за определените длъжности, и ако има, на коя дата ще бъдат , за да може, добри компетентни кадри да се кандидатират? - днес вече местата са обявени в сайта на Агенцията по заетоста, и аз се надявам да открием най подходящите кадри и с най-висока квалификация, защото те ни носят по-голям брой точки. 

*Има ли вече сграда в която да се помещава ,този свещен МИГ и къде е тя? - малко този въпрос почти година след учредяването е леко казано липса на интерес. 

Да има в сградата на библиотеката на НЧ "Иван Вазов", ул. "Генерал Гурко"23. *Колко ще струва наема на тази сграда? - при изтеклият договор вече на Община Хисаря с читалището е бил 180 лв. про времето в което се изпълнявал проекта по подмярка 19.1, след това няколко месеца безвъзмездно, но се очертава да запази стойността от 180 лв. с новия договор. 

*Всичко това е важна за гражданите информация , защото те ви дават парите и ви плащат заплатите! - и аз съм на това мнение и за това реших да ви отговоря, но и да ви напомня, че аз съм представител на публичният сектор и в предвид това, че съм общински съветник по действащите нормативни документи не мога да заемам каквито и да е позиции в МИГ срещу заплащане. 

Надявам се да съм отговорила изчерпателно на вашите въпроси.                                                                   Мария Мустакова

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Не разбрах
10 Август, 2017 | 13:50
Напиши отговор
Оценка: +3
Парите които са дадени са загубени защото всичко е АКО
Анонимен
#2 от Е, хубаво
10 Август, 2017 | 13:58
Напиши отговор
Оценка: +3
На въпроса какво изпълняват Емил Нанев, Борис Бормалийски и Кирчо Иванов в МИГ, трябваше да бъде казано, че Емил Нанев и Кирчо Иванов са членове на Управителния съвет на МИГ, а Борис Бормалийски е член на общотото събрание. Иначе точно така се работи със средства за информация! Отговори, защото въпросите ще стават все повече. Особено след като започнат конкурсите за експерти и хора на граждански договор.
Анонимен
#3 от Мария Мустакова
10 Август, 2017 | 16:29
Напиши отговор
Оценка: +2
Нанев и К. Иванов са членове на управителния съвет на МИГ, но Б. Бормалийски, дори не е член на МИГ.
Анонимен
#4 от Не разбрах
10 Август, 2017 | 17:06
Напиши отговор
Оценка: +3
Парите възстановени ли са
Анонимен
#5 от Мария Мустакова
10 Август, 2017 | 18:14
Напиши отговор
Оценка: +3
Информацията е, че ще бъдат възстановени на Община ХИСАРЯ, но към момента официално все още не са.
Анонимен
#6 от Не разбрах
11 Август, 2017 | 08:46
Напиши отговор
Оценка: +3
Ако не се приеме стратегията няма да ги възстановят пием една студена вода и обяснете истината
Анонимен
#7 от Позорно
11 Август, 2017 | 10:03
Напиши отговор
Оценка: -2  +2
Кметицата проверява лично шофьор дали си е платил синя зона
Анонимен
#8 от Видял
11 Август, 2017 | 12:03
Напиши отговор
Оценка: +10
В общината настроението е ваканционно, почти всички служители са с джапанки и къси гащи на работа.Шофьорите са се опънали като бейове в двора и чоплат семки,други са се скрили отзад и пушат и пият кафета.Отминава още една нулева година, докато в другите градове текат трескави ремонти по това време в нашия град времето е спряло и в синята зoна я спре някой я не.Селска идилия.
Анонимен
#9 от Ейййййййййййй
11 Август, 2017 | 12:49
Напиши отговор
Оценка: +4
Добре де, какво да правим. То така не може. Имало било приети проекти. Нека ги оповестят, да видим къде ще работят. Толкова ли е трудно да проговориш, когато си кмет? Страх ли те е от някого, не ти дават да говориш ли?
Анонимен
#10 от Мария Мустакова
11 Август, 2017 | 21:29
Напиши отговор
Оценка: +1
Одобряването на Стратегията не е обвързано с проекта, които е изпълнила общината и възтановяването на средствата по него. По 19.1 общината е трябвала да изпълни определени дейности през периода на договора, а те са изпълнени, така че няма причина средствата да не бъдат възстановени.
Анонимен
#11 от Не разбрах
12 Август, 2017 | 23:04
Напиши отговор
Оценка: +2
Добре тези близо 60000 ги плащаме ние и не знаем защо връщаме борча на зелените към консула това е измама и Мустакова е съучастник чакаме отговор
Анонимен
#12 от Хахо
13 Август, 2017 | 09:19
Напиши отговор
Оценка: +2
"Не разбрах'' ..."Блаженни са вярващите"... живей си в заблудите.
Анонимен
#13 от комисия по досиетата
13 Август, 2017 | 09:46
Напиши отговор
Оценка: +4
отговор на #11 »
Кажи сега, какво имат да връщат зелените на Консула? Какво им е дал, та имат да му връщат? Гледам яко си навътре в нещата, по едно време пишеше с името Пирянков, разясняваше колко пари ще взима сина му на стадиона, Нено от БКС как щял да коси стадиона, в деловодството как се гърбили заради грешките на други, забелязал(а) си и кмета, че проверява шофьора дали си е платил синята зона. Ти си като докладите на ДАНС. Интересно ми е само от кога ти се изостри вниманието така и защо не си бил(а) така наблюдателен(а) през предишния мандат. Едно обаче е сигурно, стоиш далече от калинките и не можеш да извадиш 1000 лв ,за да дадеш на някои гладен и зависим прокурор да изфабрикува скалъпено обвинение, въпреки че Там винаги има изгряващи звезди.
Анонимен
#14 от калинката
13 Август, 2017 | 10:07
Напиши отговор
Оценка: +2
Омръзна ми от гламави ора,нищо не си разбрала няма а ги плащаме ние, а европата. Ев-ро-пе-ййй-ски пари!!!!
Анонимен
#15 от Стамат
13 Август, 2017 | 23:41
Напиши отговор
Оценка: +5
Тъпаци калинката пак ви удари в земята лъскав баварец последен модел няма спадове за Атанас
Анонимен
#16 от Съвест
13 Август, 2017 | 23:47
Напиши отговор
Оценка: -1  +4
Това нищожество Куковски ще си плати за мръсотията коятоо е сътворил няма безплатен обяд ще си плати няма да му стигнат крадените парици
Анонимен
#17 от До комисията по досиетата
14 Август, 2017 | 13:25
Напиши отговор
Оценка: -2  +1
Ела в БК ХИСАР и чистачките знаят кой колко пари е взел кметицата провери брат ми пред читалището аз с обвинения не се занимавам само Господ може да съди и никога не греши
Анонимен
#18 от рода
14 Август, 2017 | 18:07
Напиши отговор
Оценка: +9
отговор на #15 »
Ако иска и самолет да си купи за нас цял живот си остава калинката- крадец на имоти на роднини.Живей на бившия си зет в апартамента и винаги ще се тупа по джоба да констатира че си е забравил парите у тях,ако трябва да се плаща сметка.
Анонимен
#19 от сота
14 Август, 2017 | 21:30
Напиши отговор
Оценка: +4
всички плюете калинката.. ами не гласувайте за него ,,,, Вие го вкарвате в общината , а сега ревете
Анонимен
#20 от рода
14 Август, 2017 | 23:10
Напиши отговор
Оценка: +3
Е,как няма да го иберат. Не помните ли каква коалиция за Хисар беше направил и за капак накрая в листите беше сложил и цинк за по сигурно. Калинката приключи с политиката, освен това сега тази новата арендаторска фирма, която иска земята и предлага 60 лева за декар ще го приключи и като бизнесмен. Всяко начало има и край.
Анонимен
#21 от Ще ги пипнат
15 Август, 2017 | 17:38
Напиши отговор
Оценка: +4
Коалиция за Хисар ли? Някой да знае къде могат да бъдат намерени? Уби се един частен съдебен изпълнител да ги търси, защото дължат пари. Осъдени са. Ще ги пипнат, то се знае, но да си купуват скъпи коли, а да не могат да си платят тези, за които са осъдени... не е много редно. А, чух и за друг бизнесмен, че си е купил скъпа кола. Да не е станало мода да си харчат парите, че иде време проверно?
Анонимен
#22 от Следващият, моля!
16 Август, 2017 | 11:07
Напиши отговор
Оценка: +7
Ще има ли шуробаджанащина и в този конкурс? Как мислите? https://www.jobs.bg/job/3926086
Анонимен
#23 от 460 лв. Бруто за баламите
16 Август, 2017 | 14:26
Напиши отговор
Оценка: +6
Много ясно че човекът за това място вече е определен. А заплатат на избрания/та ще е над 1000 лв. със сигурност. Общо взето в общината всички ги е срам или страх да кажат какви са им заплатите. Но не ги е срам че нищо не вършат. Само се водят на работа.
Анонимен
#24 от Тъжно
16 Август, 2017 | 22:54
Напиши отговор
Оценка: -2  +9
Незнам дали ще се намери кандидат за тази длъжност изобщо.Познати,които работят там и които са назначени от сегашната кметица казват,че положението в общината е страшно.Кметицата се държала с персонала отвратително.Заплати не са повишавани от 2 години.Липсва атестация на служителите.Половината щатове стояли незаети,защото няма желаещи да работят в този ад.Тя не разрешавала да се отпуска работно облекло и купони за храна.С две думи-трагедия! Тази жена дава ли си сметка накъде го води този град? Макавеев,Пирянков не виждате ли че всичко потъва-вие я натресохте,вразумете я или се извинете на нас хората,които грасувахме за вас и се оттеглете и без това сте на почтенна възраст.Нужен е рестарт и обединение за интересите на града,но с този кмет не става!
Анонимен
#25 от Мария Мустакова
17 Август, 2017 | 14:40
Напиши отговор
Оценка: 0
Работните места са обявени и в сайт за обяви за работа и "Бюро по труда Марица", работодател не е Община Хисаря , а МИГ Хисаря.
Анонимен
#26 от До къде
18 Август, 2017 | 12:09
Напиши отговор
Оценка: +1
Стига с тези измислени калинки пишете за таланти на Хисаря Иван Димов е открил 57 деца които пеят в цяла Европа
Анонимен
#27 от редакцията
19 Август, 2017 | 10:26
Напиши отговор
Оценка: +2
Писали сме много пъти и ще пишем, защото само в този сайт се пише за култура. Магистърът по музика - Иван Димов е един всеотдаен музикален педагог, който прочу Хисаря навсякъде.
Анонимен
#28 от Rearterax
21 Март, 2018 | 19:26
Напиши отговор
Оценка: 0
дешевые поездки setours .ru setours. ru Ребята какой отдых вам нравится поездка за город на setours .ru поездка за город прогулки по улице setours .ru прогулки по улице
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.