НАЦИОНАЛЕН ПЕВЧЕВСКИ КОНКУРС В ХИСАРЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

 

Дванадесетото издание на един от най-престижните младежки конкурси в областта на поп и рок музиката „Петнадесет лалета“ ще се проведе от 25 до 28 април 2024 година на сцената на Народно читалище „Иван Вазов – 1904“ в СПА столицата на Балканите – град Хисаря.
Събитието се провежда под патронажа на кмета на община Хисаря – Ива Вълчева. То е част от календара на Министерството на културата.
И тази година интересът към музикалния форум е голям. Участие ще вземат над 450 изпълнители, възпитаници на 64 музикални школи от 31 населени места. Организатор на събитието е Сдружение “Петнадесет лалета” със съорганизатори: община Хисаря, Народно читалище “Иван Вазов- 1904“- Хисаря и ИСУ “Христо Смирненски“, град Хисаря.
Участниците ще бъдат оценявани от жури с доказани професионални качества в областта на поп, рок и джаз музиката.
Председател е:
• Мими Иванова – една от водещите български поп изпълнителки през последните десетилетия. Тя е участвала в хиляди концерти и
телевизионни предавания по целия свят. Изпяла е над 500 песни, като по- голямата част от тях са дело на Развигор Попов – неин творчески и житейски спътник. Песенното ѝ творчество е в основата на Националния младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“ – Хисаря.
Мими Иванова е почетен гражданин на Хисаря.

• Виктория Главчева – поп изпълнител е член на журито. Магистър е от Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ със специалност поп и джаз пеене. Носителка на множество награди от престижни музикални форуми в цял свят. Изпълнената от нея песен на композитора Милен Македонски „Клада“, спечели първа награда в първото издание на конкурса за нова авторска песен „Мелодията на водата“. Виктория Главчева е носител на „Гран при“ в нашия конкурс.

• Стела Дойкова – член на журито е вокален педагог, докторант към катедра „Музикална педагогика“ към ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, магистър по класическо пеене и бакалавър по музикална педагогика.
Ръководител е на вокално студио „Music sound“ към Народно читалище „Напредък 1869“, град Горна Оряховица и преподавател в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново по дисциплините поп и джаз пеене, музика и солфеж.

• Здравко Петров – член на журито е музикант, педагог, журналист, музикален критик и анализатор. Член е на Съюза на българските
композитори и Съюза на българските журналисти. Преподавател в НМА „Панчо Владигеров“. Старши музикален редактор в Българското национално радио, програма „Хоризонт“.

• Георги Милтиядов е музикант, композитор, диригент и автор на аранжименти- член на журито. През 2021 година и през 2023 година е носител на „Grand prix “ в конкурса „Петнадесет лалета“ в направлението за нови аранжименти „Ние и песента“. Той е една от най-големите надежди на българската поп музика. Работи в творческо сътрудничество както с някои от най-популярните български изпълнители, така и с млади таланти. През 2020 година излиза първият му авторски албум „Целувка в нощта“.

Ще бъдат раздадени награди в три направления:
– Песните на Мими, Развигор и приятели
– Петнадесет лалета – свободен избор на песен
– Ние и песента – за нови аранжименти на песни от репертоара на Мими Иванов, или създадени от Развигор Попов за други изпълнители.
Националният певчески конкурс се провежда с финансовата подкрепа на община Хисаря и на спомоществователи.
Музикалният конкурс „Петнадесет лалета“ ще събере публика не само от страната , но и от чужбина.
Иван Димов – музикален директор за „Тракийски Свят“

За връзка със СНЦ”Петнадесет лалета”:
Иван Димов 0898871771
laleta15@abv.bg

Предишна статия

Фалшивото правителство на САЩ си купува една седмица време с биткойн-измами и чрез кражба на руски активи

Следваща статия

НАДЯ ТОНЧЕВА В ПЛОВДИВ

Други интересни

Вашият коментар