Изкуственият интелект и мрачното бъдеще на едно разделено човечество

Автор: Няма коментари Сподели:

Корумпираното правителство на САЩ фалира икономиката и разпалва трета световна война, докато наводнява границата с неженени мъже на военна възраст. Медиите продължават да ни разделят по партийни линии с поредните манипулирани избори, докато Холивуд се опитва да тласне хората във втора гражданска война.

И докато всичко това се случва, човечеството бива убивано бавно с технологии, които служат само за да ни изолират и проследяват. Преди девет години стотици учени ни предупреждаваха за опасностите от мобилните телефони и 5G радиацията.

„Аз съм доктор Мартин Бланк от катедрата по физиология и клетъчна биофизика в Колумбийския университет. Ние сме учени и инженери и съм тук, за да ви кажа, че създадохме нещо, което ни вреди и излиза извън контрол. Случаите на фатален рак на мозъка при по-младите хора се утроиха. Поставяме клетъчни антени на жилищни сгради и на болници, където хората се опитват да оздравеят. Особено плашещо е, че радиацията от нашата телекомуникационна и електропроводна технология уврежда ДНК, в нашите клетки. Ние наистина сме част от голям биологичен експеримент без нашето информирано съгласие.“
~ Д-р Мартин Бланк

Девет години по-късно нещата само се влошиха. Милиони са били убити със заповедна мистериозна инжекция, която е отслабила още повече и е заразила живите с нанотехнологии, които ни свързват с машините.

Около нас се изгражда мрежа с изкуствен интелект и хората никога не са били по-разделени. И ако не успеем да се обединим, бъдещето на човечеството е обречено да бъде мрачно.

В известната реч на Роналд Рейгън от 1987 г. той говори за извънземна заплаха, която може да обедини човечеството.

„От време на време си мисля колко бързо различията ни по света биха изчезнали, ако се сблъскаме с извънземна заплаха отвън на този свят. И все пак, питам ви, не е ли вече извънземната сила сред нас?“
~ Роналд Рейгън (1987)

И независимо от това, което той имаше предвид преди тридесет и седем години, тази извънземна заплаха е тук днес. Това е античовешкият изкуствен интелект, който човечеството ражда.

„Съзнателен изкуствен интелект далеч отвъд човешките същества. Даваш му хиляда години самота, за да прави все по-добри версии на себе си. Къде отива това? Това отива към Бога.
~ Джо Роган

„И така, какъв Бог. Мисля за това по този начин. Така че първият етап от индустриалната революция се състоеше от хора, които създаваха машини, които бяха по-силни от човешкото тяло, нали? И така, задвижваният с пара стан, багерната лопата, двигателят с вътрешно горене замениха мускулите, нали? Ето какво прави машината, тя стана по-силна от човешкото тяло.

Вторият етап, в който се намираме, се състои от създаване на машини, които са по-мощни от човешкия ум. Това са компютрите. И бих казал, че ИИ или супер-изчисленията са точно това, експоненциално. Но това не го прави бог. В смисъл, че машината, колкото и мощна да е тя, не повече от багер е бог, защото може да копае изкоп по-бързо от сто души. Все още е нещо, което хората са създали. Така че историята всъщност не се е променила. В центъра на историята са хората и тяхната творческа сила може да доведе до непредвидени последствия, но машините, които изграждат, не са създали вселената и не са създали хората. Хората са направили машините, нали?

Но бих казал, че частта, с която съм съгласен, е, че тук със сигурност има духовен компонент. Хората ще боготворят ИИ като бог. ИИ, Тед Качински вероятно беше прав, ще се измъкне от нас. Ще бъдем контролирани от нещото, което сме направили. Всички те са лоши. Как, това е просто лошо. И трябва да кажем недвусмислено, това е лошо. Лошо е да бъдеш контролиран от машини, нали? Машините са нашите помощни приятели. Например създадохме ги, за да ни помогнат да направим живота си по-добър, а не да приемаме заповеди от тях.

Така че не знам защо не водим нито един от тези разговори в момента. Просто се държим така, сякаш това е някакъв вид вирус, като COVID, който се разпространява неумолимо по света, не можем да направим нищо по въпроса, просто изчакайте да го получите. Все едно не е така! Ако се съгласим, че резултатът е лош, и конкретно е лош за хората. Трябва да ни е грижа какво е добро за хората, това е всичко, което трябва да ни интересува. Добре ли е за хората или не. Ако е лошо за хората, тогава трябва да го удушим в яслите му веднага, нали? А защо не просто да взривим центровете за данни. Например, защо е трудно? Ако наистина ще се превърне в това, което току-що описахте, което е заплаха за хората, човечеството, живота, тогава имаме морално задължение да го убием незабавно. И тъй като не е жив, не трябва да се чувстваме зле за това.
~ Тъкър Карлсън

„Е, бихте могли да кажете същото за атомната бомба, нали?“
~ Джо Роган

„Да, бихме могли. Всички, с които някога съм говорил, а има много хора, казват, да, може да ни се измъкне и да ни пороби. Да кажем не на робството. Как е това, това трудно ли е? Не е за мен. Да, искам да кажа, и може би добра употреба на ядрени оръжия би била да се ударят центровете за данни. Не. Говоря сериозно. Например, защо това е лудост?
~ Тъкър Карлсън

https://bgprevedi.com/artificial-intelligence-and-the-grim-42845-2/

Предишна статия

Япония се бори срещу пандемичния договор на СЗО и Предупреждава света да не се доверява на японската ваксина Replicon

Следваща статия

Архонтите управляват света

Други интересни

Вашият коментар