ПЕНКА ГАНЕВА ЗА МИГ

12 Юни, 2020
22 коментара

     Потърсих инж. Пенка Ганева – кмет на община Хисаря, след като тя беше на общото събрание на Местната инициативна група. Според нея името и се използва като буфер и председателят на УС – Мария Мустакова и изпълнителният директор – Лазар Лазаров  се оправдават, че са я информирали за случващото се в МИГ. Тя смята, че съдът няма да регистрира протокола от събранието, защото по този начин не се провежда събрание, не се прави така дневен ред. Пртоколите на УС не са подписвани и това тревожи инж. Ганева. Мария Мустакова и оспорва, че в устава пишело, че се прилагат подписите от присъствения лист. Затова е направено предложение от Стоян Чолаков за поправка в устава, за да станат легитимни проколите от заседанията.

  • Аз станах и казах пред всички на общото събрание, че МИГ не работи както трябва. Да ми се сърди, който иска. За мен МИГ вече е приключил. Опитвали са се да покажат, че работят, но има един проект, който е докаран докрай. Има нещо, което не ми се казва изцяло.  За кога да подавам проекти? Ако обяват ново извънредно положение, ние пак няма да отваряме мерки. Да си я карат, както си знаят. Аз предполагам, че те ще докарат нещата до там, че да им дойде проверка и ще разберем какво точно се случва. Не вярвам нито на единия, нито на другия. Три пъти искат оставката на Лазаров, а той казва пред мен, че не му дават да работи. Ами какво тогава търси там?  Предложих Управителният съвет да освободи всички, които е назначил. В техните правомощия е да го направят. Те решиха, че Лазаров е незаменим и няма да го уволнят. Общинският съвет нямало да махне Мария Мустакова, така ми казаха вече, защото тя била работила толкова време, за да се направи МИГ. Те двамата брашно не могат да мелят и как ще работи този МИГ? Тайни кореспонденции и единият и другият имат, но забравят, че хората в министерството си говорят и какво мислят  за нас? Смеят ни се – каза пред мен Пенка Ганева.

Стоян Чолаков – член на УС е внесъл докладна в Общинския съвет, в която иска оставката на председателя на УС – Мария Мустакова. Според кмета тя ще влезе в дневния ред, но  съветниците ще поскат ли нов УС? И като прочетат устава хората, които трябва регистрират проведеното общо събрание , а после прочетат и протокола, няма ли да открият несъответствието? Според кмета Мустакова не може да води общо събрание и не може сама да си направи дневния ред. Това трябва стори УС, тогава да обяви събранието. Затова според Ганева не може да се взема решение върху нещо, което не е обявено.

  •  Как така ще има приемане на нови членове в точка разни? И приели някой току-що за член на общо събрание, как изведнъж го предлагат за член на УС? – пита кметът.

Пенка Ганева няма обяснение защо Лазаров и Мустакова не могат да работят заедно. Какво се е случило между тях, знаят само те двамата. Ако има нарушения, трябва да провери някой, който работи в системата и знае какво се прави – смята кметът.

  • Аз нямам много наблюдения върху работата на МИГ. Ако те не бяха тръгнали да ми трупат върху главата кой спъва работата, сигурно аз също нямаше да съм на ясно. Примерно аз съм внесла проект за ремонт на църквата в Паничери една година преди изборите и до момента никакъв резултат няма. Всеки от тях си защитава собствената позиция. Затова предложих, без да търсим кой е крив, кой е прав, да се рестартира МИГ и всичко да започне отначало. Ако ме бяха послушали, щяхме да изберем нов УС и ако смятат, че Лазаров е незаменим, щяха да го назначат отново. За мен МИГ не работи и няма да проработи, защото нямат административен опит. А който не знае, пита.

  •                        ТРАКИЙСКИ СВЯТ                                                                    ИРИНА КИРИЛОВА

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Ирина
12 Юни, 2020 | 11:50
Напиши отговор
Оценка: -3  +11
Така мисли, така казва кметът. Друг е въпросът дали нейните констатации ще харесат на г-н Лазаров и г-жа Мустаковa. "Тракийски свят" им дава право на отговор.
Анонимен
#2 от хаха
12 Юни, 2020 | 15:46
Напиши отговор
Оценка: -5  +14
Не познавам Лазаров, но Марийка наистина не става. Което си е истина, си е истина.
Анонимен
#3 от До 2
12 Юни, 2020 | 17:10
Напиши отговор
Оценка: -8  +19
Казваш, че не става. Тогова не мога да си обясня как не искаш да си отидеш от едно място, на което работиш без пари? Значи нещо има, което не се казва.Нямам заплата, ама искам да съм председател на УС и точка.
Анонимен
#4 от До3
12 Юни, 2020 | 18:43
Напиши отговор
Оценка: -14  +6
Някой работят за престиж
Анонимен
#5 от А, стига, де!
12 Юни, 2020 | 19:39
Напиши отговор
Оценка: -4  +19
Само престижът да не е свързан с една жена с квалификация европейска административна практика, която извършва експертно- консултантски услуги по разни Местни инициативни групи. Защото цялостната деност по изработването на стратегията на МИГ от БУЛ ПРО КОНСУЛТИНГ ЕООД струваше на общината 58 684 90 лв. и отдавна, отдавна, отдавна работата с нея приключи. Сега се работи на други параметри.
Анонимен
#6 от местна
12 Юни, 2020 | 20:14
Напиши отговор
Оценка: -22  +13
Г-жа Мустакова е създала миг и се е отказала от заплата и спестява на данъкоплатците по 60 000 лв.на година и аз я познавам винаги е усмихната и добра няма да я обиждате
Анонимен
#7 от от5
13 Юни, 2020 | 08:10
Напиши отговор
Оценка: -7  +19
Не се е отказала, а няма право да получава, тя е общински съветник и е представител на общината.
Анонимен
#8 от Карачанов
13 Юни, 2020 | 13:28
Напиши отговор
Оценка: -4  +23
Миг16 е като Миг Х-ря. Още ги чакаме.
Анонимен
#9 от Топично в неин стил.
13 Юни, 2020 | 20:44
Напиши отговор
Оценка: -3  +32
Мрънмрън...не съм запозната...не знаех...нямам наблюдение... Г-жо кмет, вземете се в ръце. Председател на Миговете в цяла Европа е кмета. Не някой нервен съветник. А кмета на общината със седалище на МИГ. Как да роботи г-н изп. Дир, като му се пречи. Печата не е в него. Няма достъп до банковите плащания. Г-жо кмет, не бягайте от отговорност а поемете нещата със здрава ръка. Става дума за общото благо.
Анонимен
#10 от до 7
13 Юни, 2020 | 21:17
Напиши отговор
Оценка: -4  +16
Как тогава използвала парите на миг за хазартни залагания томболи и комарджийски смс??????
Анонимен
#11 от Върнала парите
13 Юни, 2020 | 23:29
Напиши отговор
Оценка: -1  +12
Да, това беше казано на сесията, М. М. си призна. А Ирина беше написала, че Лазаров няма достъп до банковите сметки, че не подписва договори и смесимена е в председателя на УС. Как ли се чувства един интелигентен мъж да го мачкат, а той да е изпълнителен директор? Освен Ганева да не прави разлика кой какви знания в областта на Миговете има.
Анонимен
#12 от Дата?
15 Юни, 2020 | 12:07
Напиши отговор
Оценка: -1  +14
Ден и час на събранието, моля.
Анонимен
#13 от И аз чакам
15 Юни, 2020 | 14:35
Напиши отговор
Оценка: -2  +15
Те няколко пъти връщат на М.М. протокола, ти чакаш ново събрание. Нека регистрират протокола, път тогава.
Анонимен
#14 от Кумнистите са виновни
15 Юни, 2020 | 17:27
Напиши отговор
Оценка: -1  +10
????
Анонимен
#15 от I SDS
15 Юни, 2020 | 22:40
Напиши отговор
Оценка: -1  +12
С комунистите винаги гласуват и едни дребни, червенки с герберски точици
Анонимен
#16 от BDSSP
16 Юни, 2020 | 18:09
Напиши отговор
Оценка: -4  +17
Или едни едни сини с жълти коронки. Оставете го тоя миг, хората съвместно си вършат работата, откланяте вниманието на гражданите които искат да знаят защо не се режат клоните на старите дървета, които падат върху колите ни. Около крепостта е опасно. До кога, ако в този момент минава малко дете с кученце и клона падне и премаже кученцето? Вие изобщо имате ли си на идея, в какъв стрес би изпаднало детенцето? Как това дете ще мине вече от там и колко ще бъде спомняйки си за загубеното животинче. Не се ли замисляте, че с подобни статии не допринасяте за МИГ и община Хисаря, дори напротив, така харесвания от мнозина Тракийски Свят, се превръща безполезен дори вреден за нас читателите.......( Извенете отивам да копам пиперя)
Анонимен
#17 от Смешно
16 Юни, 2020 | 19:05
Напиши отговор
Оценка: -3  +14
Копай, копай, като не мислиш за детенцето, че клонът може да падне върху него, а за кученцето, ще копаш, па се моли да не падне градушка, та да не убие пиперо. А МИГ, драга ми, е важен за нас, селските стопани, защото чакаме помощ я за редосеялка, я за тракторче, я за багерче, я за навесче да си слагаме пипера.
Анонимен
#18 от до Смешко
16 Юни, 2020 | 21:17
Напиши отговор
Оценка: -6  +9
Що не отидете да си изпиете хапченцето и да си пуснете индийското или щаб@?
Анонимен
#19 от ххха
16 Юни, 2020 | 21:31
Напиши отговор
Оценка: -3  +14
Водете кучемцето с каска и маска
Анонимен
#20 от Ангел Данчевски
24 Юни, 2020 | 08:32
Напиши отговор
Оценка: +3
Хисаря запада от всякьде просто нагло население управляващият елит мошенници и разбойници младите бягат защото няма работа, погребаха града
Анонимен
#21 от индиянец
25 Юни, 2020 | 00:21
Напиши отговор
Оценка: +2
Няма да се сърдим. Уважавайте съседа.
Анонимен
#22 от Вожд
27 Юни, 2020 | 01:16
Напиши отговор
Оценка: +2
Няма да сърдиме, няма да се караме. Баче важно да си гропъл.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.