Дъждовно, ветровито и студено…

Автор: Няма коментари Сподели:

В сутрешните часове в Западна България валежите ще спрат, а в Източна ще продължи да превалява. През деня значителни по количество ще са валежите в източните райони. 

След обяд и в Източна България ще спират. От запад на изток облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът от северозапад ще се усили и ще бъде умерен до силен, съобщиха от НИМХ. 

Минималните температури ще са между 6° и 11°, максималните от 11-12° в Североизточна България, където облачността ще се разкъса най-късно, до 17-18° в Югозападна. 

Над планините преди обяд ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, над 2100 метра от сняг. Около обяд от запад валежите ще спират, облачността се разкъсва и намалява. 

Ще духа силен, временно и бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра около 3°. По Черноморието ще е предимно облачно. 

Преди обяд ще има валежи, на места ще са значителни по количество. Сутринта вятърът ще бъде предимно от юг, по-късно ще се ориентира от северозапад и ще се усили, ще бъде умерен до силен. Максималните температури ще са 14°-16°. 

Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Прочети още на:

                                                     http://www.bgnes.com/vremeto/vremeto/4461845/

Предишна статия

Избори за президент…

Следваща статия

България…

Други интересни