В ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО – СЕСИЯ

17 Ноември, 2017
5 коментара

     Безспорно, от тринадесетте точки в дневния ред за сесията на 21 ноември 2017 година очаквам дискусии  по  първа точка от дневния ред. Тя е за отмяна на решение № 375 от 5 септември 2017 година. А това  решение предизвика много мнения , много коментари, много анализи и накара хората да се замислят какво правят общинските съветници, правилни решения ли вземат. Защото става дума за опрощаване на дълговете на  г-жа Кощелакова за такси към общината. Не беше разгледано отново това решение и на 12 октомври, когато не се състоя извънредната сесия. Затова кметът на общината – инж. Пенка Дойкова подаде искова молба против Общинския съвет в Административен съд -  Пловдив.

     Не пиша, без да се консултирам със специалисти. И този път се оказа, че адвокатът има  какво да ми разкаже. Същият случай за опрощаване на дългове на фирма за такса битови отпадъци има в община Перущица. Областният управител е върнал решението  като се е обосновал, че не е законосъобразно и че Общинският съвет изобщо няма подобно право – да опрощава дългове на частни фирми. И тук веднага възниква въпросът: Как така на една община се връща решението, а на Общинския съвет в Хисаря решението се одобрява от юристите на Областната управа? Някой повлия ли? Някой ги притисна ли? Как така се случи? Адвокатът ми обясни още, че ако съветниците на 21 ноември си отменят решението, дело на 5 декември няма да има. Оставям нещата в бъдеще време, а който е грешил, който не е послушал юриста на Общинския съвет, да си носи греха.

     Не по- малко интересна  е докладната на д-р Иван Главчев – управител на Медицински център – 1 Хисар, който обяснява как лични лекари и стоматолози- еднолични търговци, заемащи кабинети в Медицинския център, отказват да сключат договори за  наем.  Те бяха осъдени, че не са плащали няколко години, но като контра заведоха дело против управителя за безстопанственост. Д-р Главчев напомня в тази докладна, че началникът на Районното управление на МВР – Хисаря  Камен Радев е бил на заседанието на съветниците. Ето още какво пише в докладната му: „На редовна сесия на Общинския съвет бях публично наклеветен, че съм съден за безстопанственост, което не отговаря на истината”.

    Съветниците ще приемат Наредба № 1 за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и имуществото на територията на община Хисаря, с която ще бъде отменена Наредба № 1 , приета от Общинския съвет на 29 ноември 2011 година, изменена и допълнена на 19 юли 2016 г.

    За административното обслужване в общината ще докладва секретарят Петко Петров.

    Ще има отново актуализация на годишната програма на общината за управление и разпореждане с общинска собственост за 2017 година.

    Ще се приеме и утвръди начална тръжна цена за продажба  на имоти частна общинска собственост в град Хисаря. Това са бившият железарски магазин и имота срещу него.

    Има заявления за изработване на Подробни устройствени планове в местността „Баненска кория – 02” в землището на Хисаря за жилищно застрояване, за определяне на санитарно- охранителна зона на сондаж № 1 и  каптирани естествени извори „Топлите извори” от находище на минерална вода „Красново”, за пешеходна пътека в Михилци, заявление от Николай Мустаков – управител на „Солар Нет Систем” ЕООД за нов електрически кабел, нов водопровод и пътна връзка в местносттта „Бялата глина” – Старо Железаре.

    Накрая ще бъде решено на кои социално слаби граждани  ще се дадат еднократни помощи.

    Заседанието на съветниците е на 21 ноември 2017 година  от 13 часа  в залата на общинската администрация в Хисаря.

                                                                                Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: Bulgaria;

Коментари

Анонимен
#1 от jjbj
17 Ноември, 2017 | 12:58
Напиши отговор
Оценка: +8
Трета сесия заради такси на частна фирма. нови разноски за дело. Никакво разбирателство между съветниците. Наежени БСП. Вземете да се оправите на 21, че е време да ви поразтърсим.
Анонимен
#2 от Ура за БКП
17 Ноември, 2017 | 19:17
Напиши отговор
Оценка: +3
Ех, Корнелийке, как спокойно ще спиш тази нощ, че политическата ви идея се сбъдна. Няма го човекът, който да спира злъчната ти уста.А ти Пенчо, как ще спиш? До вторник сигурно треска ще те тресе! Или снощи в клуба на БСП всичко измъдрихте. Да, знам и кого сте намислили да сваляте, но ако направите и тази стъпка, няма измъкване от тинята, в която сте затънали.Просто не знаете какво ви чака.
Анонимен
#3 от срамота
18 Ноември, 2017 | 18:00
Напиши отговор
Оценка: -1  +9
Пенчо е по-голям гьонсурат и от Нинова. Главчев, един културен но неподходящ за поста си човек си отиде, но това което ще се случи на Корни с избора на Караянчева ще е доста интересно. БСП от ден на ден става точно като БКП. Нинова е почти като Вълко Червенков само лагери не може да отвори. А Пенчо си е едно кухо същество с огромно самочувствие като почти всичките си съратници и съратнички. Вижте го, забърка целия скандал с Данчо Бедния, а сега е на път да го задълбочи още повече.Това момче е негодно за управник,но пък явно е удобно някому. Има един много стар лаф, К....ва срам няма! Така си е! Много се навъдиха напоследък. Вижте каква точка има са отпускане на еднократни помощи за социално слаби.Дали не трябваше да обединят тази точка с гласуването за Бедния Кощилаков.Неговото си е чиста помощ от страна на общината.
Анонимен
#4 от 111
18 Ноември, 2017 | 19:48
Напиши отговор
Оценка: +6
Тук в една компания си говорим, че Корнелия Нинова оцени оставката на Димитър Главчев като политическа победа на БСП. Интересно ни е като политическа победа ли ще оценят съветниците от БСП гласуването си, с което фалираха общината. За Куковски не говорим. неговите стъпки винаги са грешни.
Анонимен
#5 от ГЕРБСП
21 Ноември, 2017 | 14:20
Напиши отговор
Оценка: -1  +6
Свалиха ли Гатя? Ако и това направят, значи интересите на Кощелака, Калинките и останала сган са над нас! Тогава всички вън! Не че Гатьо ми е любимец, но в случая така излиза! ГЕРБСП трябва да се регистрира като коалиция!
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.