УЧИТЕЛИ ОТ ОДРИН, ВЪЗХИТЕНИ ОТ ХИСАРСКАТА ГИМНАЗИЯ

22 Февруари, 2018
45 коментара


    В   СУ ”Христо Смирненски” посрещнаха гости от Турция.  Директорът, заместник- директорът и психологът на  Професионална гимназия по туризъм в град Одрин се срещнаха с директора на СУ „Христо Смирненски” – Иванка Сакутова и с учителите, които участват в изработването на общ проет. Той  е свързан със СПА  услугите и се прави между  България, Турция  и  Италия. Десет ученици от Турция ще работят в Хисаря, а дванадесет от Хисаря ще бъдат в известен турски курорт.

    Сътрудничеството между  Хисарското и Одринското училище съществува от  почти три години, когато хисарските ученици бяха на гости в Одрин.

    Срещата в Хисар бе израз на съвместната работа  и добрите взаимоотношения. Турските гости останаха възхитени от  самата сграда на средното училище, от чистотата, подредбата на учебните стаи и дисциплината на учениците. Похвалиха всички учители за отличната им работа.

    На срещата присъстваха  Мима Гешева, Нели Кацарска, Тихомир Стоянов, Диана Петрова, Гергана Паунска, Галя Боева – екип, изработил съвместния проект. Той вече е предаден и всички очакват да бъде одобрен.

     Сътрудничеството между СУ „Христо Смирненски” – Хисаря  и Професионалната гимназия по туризъм в Одрин ще продължи  и в бъдеще. На 23 март 2018 година хисарските деца ще посрещнат турските ученици, които ще им гостуват и ще готвят тук. А на 17 април хисарчани ще бъдат в Одринската професионална гимназия.

    Известни със сладкарските изделия, турските гости донесоха сладкиши, за да почерпят българските си приятели.

    За превод  от турски език  бе  поканен един родител, чийто две дъщери учат в СУ “Христо Смирненски”. Той умишлено не иска името му да бъде споменавано, но в разговора ми с него  сподели впечатленията на турските гости. Те са изказали пред него не само възхищението си от посрещането, но и очарованието от културните паметници на Хисаря. Направило им е впечатление, че български училища носят имената на български поети като Христо Смирненски и Христо Ботев. Изразили са  пред него задоволството си  от съвместната работа по проекта на  учителите от гимназията и  са изказали благодаронст за всеотдайното и безкористно ръководене на училището от директора Иванка Сакутова.

     Хисарската гимназия развива усилена международна дейност, свързана с обмяна на опит.  Учители и ученици  са били в Румъния, в Сърбия – Алексинц, в Еяни – Гърция .

                                                                                                Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от 9988
22 Февруари, 2018 | 17:09
Напиши отговор
Оценка: -3  +13
Хубава новина. Вървим извън страната, това е добре. Браво на учителите от гимназията!
Анонимен
#2 от Да живее международното положение
23 Февруари, 2018 | 08:53
Напиши отговор
Оценка: -4  +16
Как няма да ги харесат турците тези хубави жени! Добре, че не са се задълбочили, защото ще се разочароват. Гимназията е като цигански катун! Само големи хвалби, а на лице нищо! Само на задници го докарват, за пред турците!
Анонимен
#3 от Гергана
23 Февруари, 2018 | 19:53
Напиши отговор
Оценка: -3  +6
Завист????????
Анонимен
#4 от Петрана
23 Февруари, 2018 | 21:49
Напиши отговор
Оценка: +7
За какво????????
Анонимен
#5 от Гергана
24 Февруари, 2018 | 06:20
Напиши отговор
Оценка: -5  +7
Толкова злобен и саркастичен коментар,няма от какво друго да е породен. ..В град като Хисаря,всичко ново и хубаво е зле прието и оплюто.А когато става въпрос за единствената гимназия в общината,която се опитва да върви напред и да се развива сама,без разбирането и помощта на местната управа и общественост,коментари като този са обидни и не прави чест на господина иле госпожата с кодовото име да го прави!
Анонимен
#6 от Петрана
24 Февруари, 2018 | 13:42
Напиши отговор
Оценка: +13
Гимназията отдавна върви напред по инерция без никакво развитие. Така че няма каква да се обиждате. Колко местни деца остават след седми клас и колко бягат навън? Говорим за гимназия, която не е професионална, а средно училище.Това че турците се възхищават е добре,но това не прави училището елитно или поне предпочитано.
Анонимен
#7 от Мариана
24 Февруари, 2018 | 16:49
Напиши отговор
Оценка: +27
Факт е, че децата ни бягат извън Хисаря след 7-ми клас. Отдавна вече обучението в профилираните паралелки за хотелиер /т.е. камериерка/ и ресторантьор не са интересни за децата и те не искат да ги учат, защото не виждат реализацията, която търсят в тях. Чудя се защо след толкова години не се въведе нещо ново, по-съвременно, по-интересно, по-търсено? Градът и хотелите имат нужда от екскурзоводи и аниматори, защо не се предложи такова обучение в хотелиерския профил? Защо не се направи една английска паралелка, без англйски занапред хората не са за никъде. Може да се направи паралелка по информационни технологии, това е бъдещето на сегашните поколения. Заради компютри и езици децата бягат в Пловдив, Карлово, Сопот... Толкова ли е трудно да им се предложи това в Хисаря? Дано човекът, който поеме директорския пост след пенсионирането на Сакутова тази година бъде по-находчив и отворен към новостите в образованието и да задържи учениците в единственото средно училище в общината.
Анонимен
#8 от Можеше...
24 Февруари, 2018 | 19:35
Напиши отговор
Оценка: +14
Някога, когато кмет беше Илия Жилов, всичко бе уредено гимназията да стане туристическа и да се учат езици. Но като дойдоха учителите на сесията, като викнаха, въздуха разцепиха, че щели да останат без работа. А сега защо така, защо онака.
Анонимен
#9 от Могло е
24 Февруари, 2018 | 21:05
Напиши отговор
Оценка: +11
С една дума, от близо 18г никакво развитие
Анонимен
#10 от :)
24 Февруари, 2018 | 21:12
Напиши отговор
Оценка: -1  +9
За съжаление в Хисаря е така няма Бъдиште за децата ни ! ! !
Анонимен
#11 от Бъдеще?
25 Февруари, 2018 | 08:57
Напиши отговор
Оценка: +11
Учителите в гимназията си гледат търговията, а на училище ходят само за стаж. Така им е добре. Гимназията можеше да е профилирана гимназия, да има всичко това, което искат хората, но само можеше. Сега същите тези, които не искаха ходят да плюят училищата във Веригово и Момина баня, за да могат да направят една паралелка първи клас. Жалка история. Отдавна трябваше да се разбере, че трябва да има мобилност на специалности, според нуждите на туристическите обекти, но ние сме се заковали и чакаме пенсия. Това е, Гергана!
Анонимен
#12 от родител
25 Февруари, 2018 | 09:00
Напиши отговор
Оценка: +8
отговор на #7 »
Ще трябва да почакате и пенсия за Гешева, Терзиевите и др. Те не искат да си развалят рахатя. Не им пука за децата;
Анонимен
#13 от Юри Келешов
25 Февруари, 2018 | 12:27
Напиши отговор
Оценка: -1  +11
Слабо ръководство сакутова гешева терзийска кацарска стоянова на какво ще научат децата ни
Анонимен
#14 от Гергана
25 Февруари, 2018 | 18:25
Напиши отговор
Оценка: -7  +2
Че статията е написана елементарно и "патетично "личи от километър, явно стила е подразнил по-горе пишещите. Иска ли ви се или не,гимназията ще я има и ще продължаваме аз и моите колеги,напук на всички,които искат да я очернят да работим и да се справяме. След всички лоши и злостни думи,дано по-спокойно спите.
Анонимен
#15 от Ивана
25 Февруари, 2018 | 20:00
Напиши отговор
Оценка: -1  +11
Ади да не се познаваме! Статията си е статия! Който я е писал е знаел какво прави, което обаче няма нищо общо със състоянието на гимназията. А вие вземете се огледайте около себе си и се вгледайте в себе си. Дано има гимназия. Никой не иска тя да бъде закрита, но самата реакция на лицето Гергана е доста самомнителна и елементарна. Демек, ние сме идеални, а вие въобще не ни заслужавате. А защо не си задавате въпроса, защо вместо хисарските деца, се пълните с циганчета от Калояновско. Нищо против децата от Калояново, но защо нашите бягат? Докато ни убеждавате колко вие сте идеални и колко ние сме прости току виж сте станали основно училище. Примери много.
Анонимен
#16 от Ученик
25 Февруари, 2018 | 20:27
Напиши отговор
Оценка: -1  +9
Коя е тази Гергана,тази дето си играе с телефона в час ли??
Анонимен
#17 от Друг ученик
25 Февруари, 2018 | 21:05
Напиши отговор
Оценка: -1  +7
Баш същата, дето я чакаме да ни научи децата на английски
Анонимен
#18 от Моето мнение
26 Февруари, 2018 | 07:32
Напиши отговор
Оценка: -2  +1
Била е класна на едно от децата ми и си върши добре работата,на другия ми син е преподавал а в начален.Според мен е добър учител
Анонимен
#19 от Родителят
26 Февруари, 2018 | 08:24
Напиши отговор
Оценка: +2
Децата ни станаха калпави,учителите не са ни все те виновните,че не знаят. Учене се иска
Анонимен
#20 от друг родител
26 Февруари, 2018 | 09:14
Напиши отговор
Оценка: +7
Децата ние си ги правим калпави, обаче не се иска само учене, но и преподаване. Нали уж ги изпращаме да научат професия, езици, да се образоват. Това ние ние не можем да го дадем. Само с голи приказки и екскурзии няма да стане! Самочувствие голямо, резултати никакви!
Анонимен
#21 от И аз да се намеся
26 Февруари, 2018 | 10:42
Напиши отговор
Оценка: -1  
Даскала все виновен? ?????
Анонимен
#22 от Даскалче
26 Февруари, 2018 | 12:34
Напиши отговор
Оценка: -1  +7
Може да не е все даскала виновен ,ама не може да си преподавател пък с телефона да си играеш в час ,децата го виждат това и го коментират.Какъв пример дава,нали не е само преподаването на материала,личния пример къде е???????Че има калпави ученици има ,имало е винаги такива ,но какво става с другите ,като виждат действията и поведението на учителя?
Анонимен
#23 от do 21
26 Февруари, 2018 | 12:47
Напиши отговор
Оценка: +5
Самохвалството на "елитните"даскали ни е познато.А защо напълнихте училището с цигани и изгонихте нашите деца по Пловдив???????На какво ги учите с личния си пример
Анонимен
#24 от До18
26 Февруари, 2018 | 12:53
Напиши отговор
Оценка: +3
Класен е едно(администрация),преподаването е съвсем друго,пък и калпавите ученици са доволни от такива учители.От ученическите си години го знам.И тогава ги имаше такива учителки по чужди езици (френски,английски).
Анонимен
#25 от Моето мнение
26 Февруари, 2018 | 13:05
Напиши отговор
Оценка: -1  +1
Не съм чула лоши отзиви ,трябва ли на 100 процента винаги да се вярва на думите та децата? По английски винаги се справяха сами и не са имали проблеми.
Анонимен
#26 от Родители на ученик вече в Пловдив
26 Февруари, 2018 | 13:09
Напиши отговор
Оценка: -3  +5
Добро си ни е училището,добри са ни и учителите щом нашите деца са в челните позиции на елитните училища в голямата конкуренция на Пловдив.Не търсете вината само в учителите,а се огледайте в семействата си първо.Все повече ограничаваме правата на учителите,ние сме все повече заети и търсим вината в някои за да има виновен.В крайна сметка никои не ни е изгонил децата в Пловдив.Благодарим че дадоха добро начало на децата,а какво ще излезе вече никои не може да каже в тази държава.
Анонимен
#27 от Моето мнение
26 Февруари, 2018 | 13:19
Напиши отговор
Оценка: -2  +2
Едното ми дете завърши тук,другото пожела в Пловдив .И двете успешно и двете учат висше. Не допусках за учител да кажат нещо обидно или да се държат непристойно. Така е редно да се възпитават,в уважение. А г-жа Паунска е била винаги отзивчива и към нас и към децата,нямам впечатления да е човек със самочувствие
Анонимен
#28 от do 3
26 Февруари, 2018 | 13:34
Напиши отговор
Оценка: -1  +3
Ама каква завист,бе Герганче? Погледнете се какви сте убавици,за чудо.......знаем и морала на повечето от даскалите и даскалиците,дето трябва да учат и ВЪЗПИТАВАТ децата ни,КАК ДА ВИ ГИ ПОВЕРИМ!!! Нищо че само злословите против другите учители от Хисаря-не ни мислете за глупави!
Анонимен
#29 от Гергана
26 Февруари, 2018 | 13:46
Напиши отговор
Оценка: -2  +3
Здравейте госпожо,не ви познавам,виждам, че не заставате с името си,смятам,че всичко което току-що прочетох е лично към мен,честно казано не знам какво е породило това отношение към мен. Съвсем добронамерена съм към вас,елате в училище за да изясним това,което имате против мен и моето преподаване .Колкото до моето отношение към колеги от другите училища ....моите уважения, достатъчно се себеуважавам за а да коментерам негативно тях (впрочем като учител съм започнала в едно от тях и то с добър старт) Сега ако ми позволите,ви моля да престанете с това писане по мой адрес.Знаете къде да ме намерите,заповядайте да говорим.
Анонимен
#30 от до Гергана
26 Февруари, 2018 | 13:55
Напиши отговор
Оценка: -2  +3
Нищо лично към теб,а към цялото саморазпаднало се училище,превърнато в цигански катун,но незнайно защо с ВИСОКО самочувствие.И не ни баламосвайте с разни състезания-знае се кого изпращате и как-т.е.как се подготвят
Анонимен
#31 от Какви ученици?
26 Февруари, 2018 | 15:12
Напиши отговор
Оценка: +3
Ами той Хисар остана без млади хора и без деца, бе!!! Ще се радвате, че са поне циганчета от селата, за да не закрият гимназията. Не може, гимназията, дето произвежда сервитьорчета и камериерки, да привлече вниманието на малкото останали деца. И на тях им е ясно, че в Калинково НЯМАТ БЪДЕЩЕ!!! Освен като сервитьори и камериерки за 600-700 лв. заплата и 12-14 часов работен ден. Не могат и да си мислят за собствен бизнес - ще ги смачкат още на старта. Освен да иманярстват, само че батковците отдавна изкопаха всичко ценно.
Анонимен
#32 от Родителят
26 Февруари, 2018 | 16:20
Напиши отговор
Оценка: -1  +4
А еди коя си гимназия, само че в Пловдив,какъв ще го направи? Логиката но тинейджърите е да ида в Пловдив да си живея далеч от нашите
Анонимен
#33 от детска педагогическа стая
26 Февруари, 2018 | 17:07
Напиши отговор
Оценка: +4
В Хисара близо до нашите, но тях като ги няма кел файда.
Анонимен
#34 от сметката не излиза
26 Февруари, 2018 | 17:40
Напиши отговор
Оценка: -1  +2
Отдавна е време в общината да има две училища - едно в града и едно в селата. Автобуси има, да ги карат учениците до вратата на училището.
Анонимен
#35 от Да си кажем истината.
27 Февруари, 2018 | 10:06
Напиши отговор
Оценка: -6  +8
Да си кажем истината. В гимназията има и много добри учители, които си гледат съвестно работата, но те не се изявяват. Облика го дават разни устати даскалици, които се мислят за гениални, а са най-обикновени посредствени чиновници. Я да идат да поработят малко в Пловдив и тогава ди ги видим как ще се почустват. Тука като няма други ги търпим. Какво да вярваме на децата, сякаш не се познаваме. Хайде да не започваме с имена, че да се обиди някой.Колко деца, нарочени за тъпанари от хисарските си учители се оказаха на светлинни години по-добри от, а? Колко си патиха заради внуците на Сакутова и си траят щото нали е директорка. Много добри учители! Добро утро, да сте видели на сайта на гимназията нещо от ежедневието или страница на водещи учители, или големи успехи от олимпиади? Добре че е Иван Димов да им умие очите! Ма то както се казва в оня виц, всичко им отлично, та и ще ми пеят! Да е жив и здрав Димов, току-виж отворили музикална паралелка. Децата ни са гласовити! За съжаление и най-некадърните учители също. Паунска да не се обижда, тя не е от тях.
Анонимен
#36 от Гергана Паунска
27 Февруари, 2018 | 15:07
Напиши отговор
Оценка: -5  +6
Преди няколко дни в един мой час,след мен със закъснение влезе ученик.Когато го попитах къде е един друг негов съученик от същия клас,той ми отговори следното "Той вика,при тая няма да вляза,тя ще ме псува аз ще и карам часа"......за момент се обърках,но по- объркан от мен беше класа.Децата се заоглеждаха и не знаеха какво да кажат........не коментирах повече това,написах му отсъствие съответно.На другия ден въпросният,който бях'напсувала' влезе в час .Накарах неговият съученик,който го издаде да го цитира.Когато го попитах защо е казал това,кога е било, отговорът му................най безцеремонно беше"О,вие не сте......Така ми дойде просто'............Драги родители,пиша всичко това ,не за да укорявам вас и децата ви ,а за да ви накарам да се замислите.Аз съм същата онази ,дето си играела според вашите деца в час и вместо да преподавам ,се занимавам с мои неща.Малко познавате децата си.Убедена съм,че аз знам хиляди пъти повече неща от вас за тях.Защитавам мястото ,в което работя,институцията училище,защото така е редно.Знам,че има неща,които не ви харесват,и на нас не ни е все едно и не ни е лесно,но се опитваме ,колкото е по силите ни. И още нещо,недейте с този назидателен и гневен тон да го правите.
Анонимен
#37 от До 36
27 Февруари, 2018 | 17:05
Напиши отговор
Оценка: -7  +8
По-добре спрете да пишете. Постовете Ви са пълни с правописни грешки и написаното някак си не се приема сериозно...Бъдете повече самокритична не заемайте отбранителна позиция, просто направете часовете по-успешни и интересни за учениците, и те няма да се сещат да Ви правят клипчета, снимки как се занимавате с лтелефона си в учебен час.
Анонимен
#38 от Гергана
27 Февруари, 2018 | 17:18
Напиши отговор
Оценка: -2  +10
Аз пък накрая разбрах с кого си имам работа, аз не съм станал учител за да забавлявам някого, който не знае защо исва на училище. Веднъж ви помолих,сега вече ви предупреждавам, уважаема госпожо, ще намеря начин бъдете сигурна да ви потърся сметка за всяка дума,която нописахте за мен.Ударихте дъното.Аз поне застанах с името си,а вие ке криете зад разни ученици и родители и не знам ки какви кодови имена. Такова жалко поведение! !!!
Анонимен
#39 от Гергана
27 Февруари, 2018 | 17:27
Напиши отговор
Оценка: -3  +12
За вас съм сигурна,че сте грамотна,моите уважения, но също така и човек,с когото нормално няма как да се общува. Вашите, пък постове,са пълни само със злоба и завист.Да коментираш външния вид на колеги е просто унизително!
Анонимен
#40 от не вярвам
27 Февруари, 2018 | 19:06
Напиши отговор
Оценка: +6
И каква стана? Написали хората статия за толкова хубава среща, а коментарите в съвсем друга посока. Явно повече трябва да четем за училищата.
Анонимен
#41 от Гергана
27 Февруари, 2018 | 19:14
Напиши отговор
Оценка: -4  +9
С училището в Одрин ще работим по съвместен проект.Това ще даде възможност на нашите и техните учениците да работят извън България и Турция. Ентусиазирани сме и ние и училището в нашата съседка.Това трябваше да се напише.Кратко ,ясно ,без патос и излишни подробности! !!!
Анонимен
#42 от Димo
28 Февруари, 2018 | 10:23
Напиши отговор
Оценка: +8
Аз не виждам излишни подробности. Може би имената на хората, които правят проекта са подробности? Или бъдещите срещи са подробности? Или възхищението на турците от красивия град са подробности? Чувал съм, че учителите са особени хора, но сега от коментарите напълно се уверих. Защото , за да си учител, трябва да обичаш себе си, а после учениците, и народа, народил тези деца.
Анонимен
#43 от Боза
09 Март, 2018 | 09:07
Напиши отговор
Оценка: -3  +1
Бозаджийница! Това е гимназията! Без подробности! Браво бе,Димо, само ти прозря истината! Нашите учители обичат първо себе си, а после всичко останало, а то пък се оказа, че спадало към подробностите.
Анонимен
#44 от Ина
21 Март, 2018 | 13:12
Напиши отговор
Оценка: +2
Чудесна инициатива! Не заслужава това негативно отношение. Хисарската гимназия е много добро училище. Не знам защо коментиращите тук родители са толкова зле настроени.
Анонимен
#45 от Ина
21 Март, 2018 | 13:28
Напиши отговор
Оценка: +3
Аз самата съм учила седем години в това училище и мога да кажа, че получих много добра основа за по-нататък. Г-жа Сакутова е прекрасен учител, предполагам, че и добър директор, защото определено има качества на лидер. Много научих от нея и много й дължа за степента на грамотност, която имам днес. А с тази грамотност си изкарвам и хляба, а и доста повече от хляба. :) Затова - благодаря на това мое първо и скъпо училище. Иначе статията е написана в доста комсомолски стил, с дразнещи шаблони, което отклонява вниманието от съдържанието. Има и две грешчици. Трябва да е не "чийто", а "чиито", разменени са и две букви в благодарност. Предполагам, че са механични грешки, от бързане. Завършекът обаче е с махленско "звучене". Ако това инфо беше написано с повече емоция, а не така сухо по "канцеларски", вероятно ефектът щеше да е друг. Но инициативата си остава добра, както и да е предадена тук.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.