УЧИТЕЛИ ОТ ОДРИН, ВЪЗХИТЕНИ ОТ ХИСАРСКАТА ГИМНАЗИЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

    В   СУ ”Христо Смирненски” посрещнаха гости от Турция.  Директорът, заместник- директорът и психологът на  Професионална гимназия по туризъм в град Одрин се срещнаха с директора на СУ „Христо Смирненски” – Иванка Сакутова и с учителите, които участват в изработването на общ проет. Той  е свързан със СПА  услугите и се прави между  България, Турция  и  Италия. Десет ученици от Турция ще работят в Хисаря, а дванадесет от Хисаря ще бъдат в известен турски курорт.

    Сътрудничеството между  Хисарското и Одринското училище съществува от  почти три години, когато хисарските ученици бяха на гости в Одрин.

    Срещата в Хисар бе израз на съвместната работа  и добрите взаимоотношения. Турските гости останаха възхитени от  самата сграда на средното училище, от чистотата, подредбата на учебните стаи и дисциплината на учениците. Похвалиха всички учители за отличната им работа.

    На срещата присъстваха  Мима Гешева, Нели Кацарска, Тихомир Стоянов, Диана Петрова, Гергана Паунска, Галя Боева – екип, изработил съвместния проект. Той вече е предаден и всички очакват да бъде одобрен.

     Сътрудничеството между СУ „Христо Смирненски” – Хисаря  и Професионалната гимназия по туризъм в Одрин ще продължи  и в бъдеще. На 23 март 2018 година хисарските деца ще посрещнат турските ученици, които ще им гостуват и ще готвят тук. А на 17 април хисарчани ще бъдат в Одринската професионална гимназия.

    Известни със сладкарските изделия, турските гости донесоха сладкиши, за да почерпят българските си приятели.

    За превод  от турски език  бе  поканен един родител, чийто две дъщери учат в СУ “Христо Смирненски”. Той умишлено не иска името му да бъде споменавано, но в разговора ми с него  сподели впечатленията на турските гости. Те са изказали пред него не само възхищението си от посрещането, но и очарованието от културните паметници на Хисаря. Направило им е впечатление, че български училища носят имената на български поети като Христо Смирненски и Христо Ботев. Изразили са  пред него задоволството си  от съвместната работа по проекта на  учителите от гимназията и  са изказали благодаронст за всеотдайното и безкористно ръководене на училището от директора Иванка Сакутова.

     Хисарската гимназия развива усилена международна дейност, свързана с обмяна на опит.  Учители и ученици  са били в Румъния, в Сърбия – Алексинц, в Еяни – Гърция .

                                                                                                Тракийски Cвят

Предишна статия

…Победа! Санитарите блеят…

Следваща статия

Радев удари вето върху закона на Пеевски

Други интересни