Фалшивите пълномощни в основата на имотните измами

08 Март, 2019
5 коментара

Съдят кметът на село Мламолово, че е съставил официални документи с невярно съдържание.

Независимо дали става дума за жилище, къща или парцел имотните измами са едни от най-тежките престъпления. Причината е, че най-често става дума за покрива над главите ни. В случая със село Мламолово, край Бобовдол, измамата е станала по един от често срещаните начини – фалшиви пълномощни, като в схемата е участвал и кметът на селото, който е обвинен в съставянето на официални документи с невярно съдържание.

На десетки собственици земите са отдадени под аренда без тяхно знание за период от 15 години. За случващото става ясно случайно.

Преди две години Радка Христова иска да продаде част от земите си. Тя остава изненадана, тъй като разбира, че това е невъзможно. През 2016 г. декарите черешови градини са дадени под аренда от нейно име. Издадено е и фалшиво пълномощно на човек с име Чавдар Николов, който да действа с имотите, вместо нея.

 „Това са земеделски земи. Излиза, че съм подписала договор за 15 години. Не съм подписвала нищо. Подписано е в кметството”, обяснява потърпевшата цитирана от Нова телевизия и допълва, че е подала жалба и е категорична, че подписът ѝ е фалшифициран. „Кметът нищо не ми е обяснил. В обяснението до прокуратурата е заявил, че съм му дала доброволно личните ми данни. Това не е така”, казва още Христова.

Делото е в ход. Следващото заседание е насрочено за април тази година. Неясно остава кога собствениците ще могат отново да се разпореждат със земите си.

                                                                                                  Източник: fakti.bg

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от prokurora
12 Март, 2019 | 18:59
Напиши отговор
Оценка: +6
Кога ще проверим кметовете на Черничево,Старо Железаре,и онова кметче Иван Жутев? Колко подписа са заверени и пълномощни без да знаят собствениците на зем земи?
Анонимен
#2 от hisar 1
12 Март, 2019 | 21:48
Напиши отговор
Оценка: 0
зашто не отразихте джумалов ден ?
Анонимен
#3 от б
13 Март, 2019 | 14:51
Напиши отговор
Оценка: +6
Цял живот ще има джумалов ден
Анонимен
#4 от Ку. Куууу
20 Март, 2019 | 19:06
Напиши отговор
Оценка: +3
А на Велика в момина баня кои ще провери, никои защото я пазят калинлите
Анонимен
#5 от vll
21 Март, 2019 | 18:24
Напиши отговор
Оценка: +2
Да не са объркали селото, то тук при нас е същото.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.