Фалшивите пълномощни в основата на имотните измами

Автор: Няма коментари Сподели:

Съдят кметът на село Мламолово, че е съставил официални документи с невярно съдържание.

Независимо дали става дума за жилище, къща или парцел имотните измами са едни от най-тежките престъпления. Причината е, че най-често става дума за покрива над главите ни. В случая със село Мламолово, край Бобовдол, измамата е станала по един от често срещаните начини – фалшиви пълномощни, като в схемата е участвал и кметът на селото, който е обвинен в съставянето на официални документи с невярно съдържание.

На десетки собственици земите са отдадени под аренда без тяхно знание за период от 15 години. За случващото става ясно случайно.

Преди две години Радка Христова иска да продаде част от земите си. Тя остава изненадана, тъй като разбира, че това е невъзможно. През 2016 г. декарите черешови градини са дадени под аренда от нейно име. Издадено е и фалшиво пълномощно на човек с име Чавдар Николов, който да действа с имотите, вместо нея.

 „Това са земеделски земи. Излиза, че съм подписала договор за 15 години. Не съм подписвала нищо. Подписано е в кметството”, обяснява потърпевшата цитирана от Нова телевизия и допълва, че е подала жалба и е категорична, че подписът ѝ е фалшифициран. „Кметът нищо не ми е обяснил. В обяснението до прокуратурата е заявил, че съм му дала доброволно личните ми данни. Това не е така”, казва още Христова.

Делото е в ход. Следващото заседание е насрочено за април тази година. Неясно остава кога собствениците ще могат отново да се разпореждат със земите си.

                                                                                                  Източник: fakti.bg

Предишна статия

О Г Н Е Н А П Е С Е Н

Следваща статия

„Пустите клисурци” станали не „московци”, а „вашингтонци”…

Други интересни