От читател: Нaграда равняваща се на гавра спрямо населението на община Хисаря

24 Септември, 2015
5 коментара

Здравеопазването в цялата ни страна е "цъфнало, та вързало", но в община Хисаря то е на "ВИП" ниво. 

Това се разбра наскоро след като спечели приза "ЗДРАВИ ЖИТЕЛИ" кмета на годината в това състезание госпожа Пенка Ганева. Жителите на община Хисаря са здрави и прави, по изключение тук там някои може да се позакашлят. Няма да срещнеш на улицата хора да куцукат или с по два бастуна, да си приказват сами, да са изтрещели, както се изразяват тийнейджърите. Хисарчани са в прекрасно физическо и психично здраве. Да сте чули някой да се е самоубил през последната година? Нямат хисарчани болежки, пред кабинетите на личните лекари в поликлиниката няма опашки, направленията не са дефицит, лекарите молят своите пациенти да отидат на профилактични прегледи, насила им дават направления за изследвания...

Толкова са напращели от здраве хората,че в поликлиниката няма нужда от рентгенов апарат, затова и такъв липсва, няма нужда от друга апаратура като ехограф или пък физиотерапия... Ако на някой не дай Боже му се наложи за по евтино и удобно да си търси тези медицински екстри в Карлово или в Пловдив. 

Тук има нещо нелогично - хем сме здрави като камък, хем като дойдат избори се радваме, че кандидат кметовете подаряват по някой преглед от специалисти и на работещите бедни, и на пенсионерите по селата и в града, защото я има, я няма такова нещо пак след 4 години... Да се не начуди човек каква е тази награда и от къде се взе, по какви критерии се гласува този приз "ЗДРАВИ ЖИТЕЛИ" на хората от общината? 

С какви ръце я взе и с какви очи гледа тази грамота кметицата?!

Автор: Росица Стефанова

Коментари

Анонимен
#1 от nn
24 Септември, 2015 | 17:31
Напиши отговор
Оценка: -1  +6
Точно. Иска по-малко ходене по награждавания и повече работа.
Анонимен
#2 от Мария Петрова
24 Септември, 2015 | 20:31
Напиши отговор
Оценка: -1  +5
Не разбарх! Кой се е самоубил? Не беше ли, а да! Ама то затова бившият шеф на полицията вика доктори, да не се самоубиват други. Ето каква била работата!
Анонимен
#3 от imperatora
24 Септември, 2015 | 21:53
Напиши отговор
Оценка: -1  +7
Някога спечели и приза - ,, кмет на годината '' , за което и аз давах пари на журналистката . До колкото си спомням даваха пари да спечелят и наградата ,, най - зелен град '' , а калинката дава пари да спечели наградата за най - младата и най - бързо развиващата се земеделска кооперация . Тези хора са изгубили всички ценности и ще им трябват много пари , защото мислят , че всичко се купува с пари .
Анонимен
#4 от туристическа администрация
25 Септември, 2015 | 09:23
Напиши отговор
Оценка: +12
Ако все пак има здрави жители в тази болна община е крайно време да се вземат в ръце, да хванат по една здрава гьостерица и да изгонят от властта всички, които си мислят, че ние сме от онези 20000 шарана, с които зарибиха "Пясъчник". Питам и отговор не чакам, какъв е приноса на кмета и на неговата администрация към тези ЗДРАВИ ЖИТЕЛИ.Може би, че чиновниците си изкараха този мандат по екскурзии,танци,събори и награждавания.Като се замисли човек се пита основателно, кога ги изработиха тези награди? Ама те сега на екскурзиите им викат "тим билдинг", защото старото "обмяна на опит" е комунистическо.Девиза е ЗДРАВА АДМИНИСТРАЦИЯ - ЗДРАВО НАСЕЛЕНИЕ!
Анонимен
#5 от obektiven
25 Септември, 2015 | 20:44
Напиши отговор
Оценка: -1  +4
porednata gerberska prostotia,niamat sram tezi hora
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.