От читател: Нaграда равняваща се на гавра спрямо населението на община Хисаря

Автор: Няма коментари Сподели:

Здравеопазването в цялата ни страна е “цъфнало, та вързало”, но в община Хисаря то е на “ВИП” ниво. 

Това се разбра наскоро след като спечели приза “ЗДРАВИ ЖИТЕЛИ” кмета на годината в това състезание госпожа Пенка Ганева. Жителите на община Хисаря са здрави и прави, по изключение тук там някои може да се позакашлят. Няма да срещнеш на улицата хора да куцукат или с по два бастуна, да си приказват сами, да са изтрещели, както се изразяват тийнейджърите. Хисарчани са в прекрасно физическо и психично здраве. Да сте чули някой да се е самоубил през последната година? Нямат хисарчани болежки, пред кабинетите на личните лекари в поликлиниката няма опашки, направленията не са дефицит, лекарите молят своите пациенти да отидат на профилактични прегледи, насила им дават направления за изследвания…

Толкова са напращели от здраве хората,че в поликлиниката няма нужда от рентгенов апарат, затова и такъв липсва, няма нужда от друга апаратура като ехограф или пък физиотерапия… Ако на някой не дай Боже му се наложи за по евтино и удобно да си търси тези медицински екстри в Карлово или в Пловдив. 

Тук има нещо нелогично – хем сме здрави като камък, хем като дойдат избори се радваме, че кандидат кметовете подаряват по някой преглед от специалисти и на работещите бедни, и на пенсионерите по селата и в града, защото я има, я няма такова нещо пак след 4 години… Да се не начуди човек каква е тази награда и от къде се взе, по какви критерии се гласува този приз “ЗДРАВИ ЖИТЕЛИ” на хората от общината? 

С какви ръце я взе и с какви очи гледа тази грамота кметицата?!

Автор: Росица Стефанова

Предишна статия

Италианският онколог Т. Симончини пред Nova TV: Содата бикарбонат лекува рака!

Следваща статия

Без мобилни телефони в учебните часове

Други интересни