НОВА БИО ЕНЕРДЖИ ПАК СЕ ИЗМЪКНА

08 Август, 2018
37 коментара

На 8 януари 2018 година на основание на Закона за управление на отпадъците, директорът на Районна инспекция по опазване на околната среда и водите в Пловдив издава  наказателно  постановление със санкция 5 хиляди лева на НОВА БИО ЕНЕРДЖИ с управител Б. Ц. Г.

Районен съд – Пловдив със свое решение от 21 март 2018 година потвърждава наказателното постановление. Но НОВА БИО ЕНЕРДЖИ оспорва тази санкция в Административен съд – Пловдив. РИОСВ не са сагласни с жалбата на фирмата, считат я за неоснователна и за законосъобразна. В делото участва и прокурор от Окръжна прокуратура, който дава заключение, че съдебното решение е правилно и трябва да остане в сила.

    Всъщност за какво става дума ? Районна инспекция по опазване на околната среда и водите извършва проверка на 10 октомври 2017 година на обект в село Черничево, община Хисаря, където има четири обори, всеки с по  750 кв. м. и административна сграда. Трите обори се срутили поради тежки зимни метеорологични условия. Констатирали, че има неопасни строителни отпадъци – бетон, тухли, изолационна вата, желязобетон и смесени строителни отпадъци. Още на 23 август 2017 година е направен констативен акт до 7 септември, а по- късно срокът е удължен до 7 октомври отпадъците да бъдат почистени. При проверката се оказва, че предписанието не е изпълнено.

    Съдът установява, че отпадъците трябва да бъдат предадени на фирми, притежаващи мощности и разрешителни документи. Жената, съставила акта, потвърждава, че е имало сключени договори за извозване на неопасни строителни отпадъци още през юни 2017 година. И тук започват тълкуванията на съда, които дори според юристите на РИОСВ са противоречиви. Ето един цитат от решението на Административния съд: „Възможността за даването на задължителните предписания не води до автоматично задължение за тяхното изпълнение в дадения срок” . „Обстоятелството, че е дадено от  оправомощено от директора на РИОСВ Пловдив длъжностно лице задължително предписание, не може да повлече респективна отговорност.”

    В края на краищата председателят на съдийския състав Владимир Вълчев и членовете Дафина Матеева и Велизар Русинов на основание чл. 221, ал. 2 от АПК отменят решение № 513  от 21 март 2018 година на Районен съд – Пловдив.

Административният съд – Пловдив отменя наказателно постановление № 1 от 8 януари 2018 година на директора на РИОСВ за санкция  от 5 хил. лв. на НОВА БИО ЕНЕРДЖИ с управител Б.Ц.Г. за административно нарушение на чл. 156, ал.1, вр. чл. 113, ал.3 от Закона за управление на отпадъците. Решението не подлежи на обжалване.

     Заключение:

Може ли някой да осъди председателя на ГЕРБ в община Хисаря,  макар и нещата в Черничево да са видни с просто око?

                                                               Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от Б.Ц.Г.
08 Август, 2018 | 16:07
Напиши отговор
Оценка: -5  +19
Браво, бе! Отпадъците са там десет месеца след като е дадено предписание да се извозят, а съдът отменя глобата. Що така, г-н Б.Ц.Г.? Има ли справедливост в нашия съд? И как Районният преценява едно, а Административният друго за едно и също нещо?
Анонимен
#2 от А?
08 Август, 2018 | 17:22
Напиши отговор
Оценка: -10  +1
Там ли са отпадъците или не са там?Това е въпросът!Пуснете някоя снимка на терена и ще разберем всичко.
Анонимен
#3 от ???
08 Август, 2018 | 19:27
Напиши отговор
Оценка: -1  +11
Ама да не би да ги няма? А сега де, как отлитнаха като ги върнаха от Карлово, като не са ги откарали в Севлиево, където има клетки за азбестови отпадъци? Странни работи стават в Черничево.
Анонимен
#4 от инфо
08 Август, 2018 | 21:01
Напиши отговор
Оценка: -2  +20
Кмета изпрати еколога на Общината да извърши проверка със служител на РИОСВ. Комисията установила чрез кантарни бележки, че азбеста е извозен и липсва от строителните отпадъци.Телевизия СКАТ след тях установи друго.Написан е протокол всичко е точно ,а кантарните бележки липсват.Служителят на РИОСВ напусна работа и се издигна.След тези дъждове карцерогенните отпадъци тровят жителите на Черничево и околността и всичко е точно.Кмета си мълчи и всичко е точно,Съда отменя глоби и всичко е точно,Бойко и калинката съдят хората и печелят делата и всичко е точно,докато.......някое куче се изходи където не трябва?????????????????
Анонимен
#5 от 5
08 Август, 2018 | 22:15
Напиши отговор
Оценка: -1  +24
На Б,Ц,Г му идва времето ! Много скоро ще само глдай те ще се изнесе от Хисаря ! И пртниорчета та ще го от свирят
Анонимен
#6 от 6
08 Август, 2018 | 23:12
Напиши отговор
Оценка: -4  +1
Внимавай те с питиетата до 5 ти разбрахме те :) Внимавай :)
Анонимен
#7 от Ангел Данчевски
09 Август, 2018 | 01:40
Напиши отговор
Оценка: -1  +12
Калинката коли и беси в Хисаря бай Неч да си оди на морето да яде и пие да не си кьса нервите тук
Анонимен
#8 от ВиК
09 Август, 2018 | 08:49
Напиши отговор
Оценка: +14
Тука като се притесняваме за три обора в Черничево,някой защо не пише за стария водопровод от етернит,който е доказано канцерогенен.Голяма част от града и селата още са на такива тръби.Това го пием ние,родителите,децата!Всички!Ганева започна водния цикъл,но не можа да го завърши,а много от старите тръби още си функционират.Виждали ли сте спукана водопроводна тръба от етернит?На места са се износили до милиметри и всичкото това е в нашите организни и на децата ни.Да ви го фукна и на оборите и на чудото.Нас ни тровят ежедневно,вие сте седнали с едни азбестови плоскости. Я минете из града да видите по дворовете колко такива навеси има.Това се продаваше, с него се правеше.Както и тръбите,които отдавна трябваше да се подменят.
Анонимен
#9 от да......
09 Август, 2018 | 09:10
Напиши отговор
Оценка: -2  +7
отговор на #8 »
Нали направиха стадион за 5.4 милиона лева ,тя Ганева, и крепостна стена реставрираха за 4.5 милиона, и колонада с чешма 900 хил ,ама шадравана не можаха че не стигнаха парите с техните кражби за шадраванчето трабваха още 1,5 милки.
Анонимен
#10 от дааа......
09 Август, 2018 | 09:16
Напиши отговор
Оценка: -4  +12
Ганева направи сума ти неща, я кажете тая биволица сегашната какво направи за 3 години - нищо, едно голяяяямо НИЩО. Дръпна града назад с няколко години!
Анонимен
#11 от 5
09 Август, 2018 | 09:36
Напиши отговор
Оценка: +14
Ей, чудни хора сте. Един път написали, че калинките победили и пак сте недоволни. Като губят делата пак сте недоволни. Като имат дела, пак сте недоволни. Ами като отровихме земята, се изгубиха и калинките. Останаха две- три и как са живи с тия проблеми, те си знаят. А за водата, която пием е направо престъпление. Първото, което трябваше да се направи беше водоснабдяването, смяна на тръбите, а не канализацията. Ама сега нямаше да има басейн в Паничери.
Анонимен
#12 от haha
09 Август, 2018 | 10:20
Напиши отговор
Оценка: -5  +3
У Ганева в Паничери,басейна и е надуваем от Практикер
Анонимен
#13 от и....тя
09 Август, 2018 | 11:12
Напиши отговор
Оценка: -6  +5
отговор на #10 »
И тя, като свинаря,той уж беше с корнелийка и БСП, а ходи да духа на БАТ БОЙКО.Между свинаря и биволицата няма нищо различно и двамата духат на БОЙКОВЦИ.
Анонимен
#14 от xaxaxa
09 Август, 2018 | 13:34
Напиши отговор
Оценка: -3  +5
Чудя се как все още никой не се е сетил да каже, че за басейна на Ганева е прекарана минерална вода от Красново. Ама сте смешни........
Анонимен
#15 от 12
09 Август, 2018 | 14:01
Напиши отговор
Оценка: +17
Ама не разбрахте ли че, басейн няма да има и Хотелчета е абсолютно незаконно с фалшивите документи Б Ц Г Кметчето Макавеев Архитекчето Златков и Настоящата Дойкова а
Анонимен
#16 от 13
09 Август, 2018 | 15:03
Напиши отговор
Оценка: +1
11 писал, че има басейн в Паничери . И отдолу хоп... ами той на Ганева. От къде знаете, че става дума за Ганева? Защо съмненията ви са точно за Ганева... значи има крушка опашка. А за да има басейн, багер нужен ли е?
Анонимен
#17 от Инч хай
09 Август, 2018 | 15:05
Напиши отговор
Оценка: +2
отговор на #14 »
И най-смешен нискостебления бивш.
Анонимен
#18 от 12345
09 Август, 2018 | 16:20
Напиши отговор
Оценка: -2  +15
Няма по некадърна и отвратителна жена от сегашната кметица.Разочарова и хората които я избраха.Не знае изобщо защо е там и какво прави.Резултата го виждат всички....НИЩО!
Анонимен
#19 от Министерство на околната среда и водите
09 Август, 2018 | 18:02
Напиши отговор
Оценка: +18
Във връзка с получен сигнал от вас с вх. №... относно замърсяване със строителни и опасни / азбестови плочи/ ви информираме следното:От страна на МОСВ бе разпоредено на РИОСВ Пловдив да бъде извършена проверка. Също така беше изпратено писмо до община Хисаря за изясняване наличието за изготвен и одобрен план за управление на строителни отпадъци. Беше изпратено писмо до Министерството на здравеопазването по отношение издаден разрешителен документ за извършване на дейности с азбест и азбестосъдържащи материали на "НОВА БИО ЕНЕРДЖИ" ЕООД. При направената проверка експертите на РИОСВ Пловдив са констатирали строителни отпадъци от паднали три халета при лоши метеорологични условия през зимната част на годината. Експертите на РИОСВ са проверили цялата документална част и са установили следното: / следват подписаните договори за извозване на отпадъците с две фирми....Продължава пимото: От РИОСВ - Пловдив се получи потвърждение за наличен документ за дейности с опасни отпадъци, съдържащи азбест. Община Хисаря уведоми, че има изготвен и одобрен план за управление на строителни отпадъци. По време на проверката експертите на РИОСВ са констатирали, че опасните отпадъци, съдържащи азбест са транспортирани до Регионално депо за битови отпадъци - Карлово, а за неопасните строителни отпадъци е даден краен срок за премахване 10 октомври 2017 година. Зам. министър ....
Анонимен
#20 от читател
09 Август, 2018 | 19:25
Напиши отговор
Оценка: -3  +13
Много шум за нищо! БГ и АК са си разчистили боклуците.Явно глобата е била излишна в конкретния случай.А моля сайта да поиска информация от ВиК колко километра тръби в града и селата са от етернит! Това е въпрос,който ни касае пряко.
Анонимен
#21 от Честит празник
10 Август, 2018 | 19:17
Напиши отговор
Оценка: -3  +8
Днес е международен ден на мързела! Администрацията на общината празнува! Агент Перин да почерпи!
Анонимен
#22 от Минчо спасов
11 Август, 2018 | 00:46
Напиши отговор
Оценка: -2  +9
Кметицата хипопотам зам кмета жираф секритаря свиня гочето пирянков змия вълко хамелион недевски тъпак гатьо олигофрен пенчо нагаждач мустакова резил ива овца бай неч злобар борката шушумига сашо лизач двете пенки номенклатури танас цар император на тоз кенеф пълен с лайна
Анонимен
#23 от Тано Тинтиков
11 Август, 2018 | 07:20
Напиши отговор
Оценка: +8
Браво Минка тия са опасна работа немат наяждане
Анонимен
#24 от Ангел Данчевски
12 Август, 2018 | 01:55
Напиши отговор
Оценка: +4
С тия хора в общината така добре описани от бай Минчо накъде отива Хисаря?
Анонимен
#25 от Ясновидец
12 Август, 2018 | 07:30
Напиши отговор
Оценка: +7
На #22 Aко това ти е капацитета, Ти си готов, ако не за кмет поне за общински съветник. Твой избирател, дерзай.
Анонимен
#26 от Минчо спасов
12 Август, 2018 | 07:55
Напиши отговор
Оценка: +5
До ясновидец ,няма читав човек,който би се нагърбил с проблемите на общината а те найстина са огромни,затова там са се събрали пасмина от алчни ,безгръбначни ,злобни ,посредсвени,мъртви души проблема е не само в нашата община почти навсякъде в страната
Анонимен
#27 от до 12345
13 Август, 2018 | 11:27
Напиши отговор
Оценка: +3
Точно в този сайт ви казах да не я избирате, но не слушате. Заслужавате си разочарованието!
Анонимен
#28 от друг читател
13 Август, 2018 | 11:43
Напиши отговор
Оценка: +5
Присъединявам се към въпроса на "читател". Освен километрите етернитови тръби, трябва да знаем кога е изтекъл експлоатационния им срок и кога общината възнамерява да ги подмени. :)
Анонимен
#29 от Напук на калинките
14 Август, 2018 | 07:59
Напиши отговор
Оценка: +6
отговор на #27 »
Избраха Дойкова само и само да не е Ганева.
Анонимен
#31 от Резил
14 Август, 2018 | 15:45
Напиши отговор
Оценка: -1  +13
За да угоди на Макавеев и ПИрянков, и някои други врагове на насекомите, Дойкова цял живот ще носи петното "Най-лош кмет в хисарската история". Тя си е виновна. Зависи колко и пука от хорски приказки.
Анонимен
#32 от do
14 Август, 2018 | 17:37
Напиши отговор
Оценка: +14
отговор на #31 »
Резил нищо не знаеш,и преди и сега като кмет, винаги е прикривала и угаждала на насекомите .Колко пъти да ти обяснявам, как бяха строени всички служби пред на бай Гошо Пашалията къщата за да бутнат един козарник 1,50 на 2м и как не изпълни констатация на ДНСК и МРРБ за незаконни постройки на Хотел- ЦЕНТРАЛ.
Анонимен
#33 от неутрален наблюдател
15 Август, 2018 | 15:27
Напиши отговор
Оценка: +15
Дойкова се страхува да поеме отговорност,не може да работи в екип,държи се отвратително с граждани и служители,няма план и стил на работа и затова е най неуспешния кмет в историята на града.Вместо да ходи по министерствата и институции-да търси връзки,лоби,инвестиции и пари за града, тя по цял ден стои в кабинета или ходи да се излага с дейности които не са присъщи за длъжността и като да проверява лично и да наднича по стъклата на колите дали са си платили паркинга или да крие дамските чанти на служителки в общината.От това че незнае къде се намира и не може да направи нищо,често изпада в истерия присъща за неомъжена жена в предпенсионна възраст.Неуважава и хората по селата за три години не е стъпила на приемен ден там и да се запознае с проблемите им.Дори служителите, които назначи и работиха за нея открито говорят против нея и броят дните до края на мандата.С две думи слаба кметица което се отрази и на града.
Анонимен
#34 от Да
16 Август, 2018 | 15:40
Напиши отговор
Оценка: +5
МНОГО точно. Добре че махнаха и Гатю че станаха още по смешни и жалки.
Анонимен
#35 от Тано Тинтиков
16 Август, 2018 | 22:07
Напиши отговор
Оценка: +1
Много тъжна картина
Анонимен
#36 от Тихо
17 Август, 2018 | 09:28
Напиши отговор
Оценка: +1
Г-жа Куковска - директор на ВИК ХИсарказа, че не може да даде никакви сведения за тръбите, по които тече водата. Да сме питали ВИК Пловдив, имали "Връзки с обществеността". От там няма отговор на въпроса.
Анонимен
#37 от до Тихо
29 Август, 2018 | 20:59
Напиши отговор
Оценка: +1
Може би трябва да ги запитате писмено. Дали ще отговорят, ако подкрепим въпроса с подписка?
Анонимен
#38 от От Тихо
30 Август, 2018 | 08:56
Напиши отговор
Оценка: +2
Въпросите зададохме писмено. И общината не може да отговори, защото нямало понятие експлоатационен срок. Всичко било годно, докато работи. А за подписка трябва гражданска инициатива. Мислите ли, че в Хисаря има гражданско общество?
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.