ДЕЛОТО В ПЛОВДИВСКИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД МИНА

04 Декември, 2018
14 коментара

На 3 декември в 10 часа и 30 минути започна делото по иск на Атанаска Бройер и Димитър Радев, в което връзка имат  община Хисаря и „Би къмпъни” – дружеството, което е собственик на СПА ХОТЕЛ ЦЕНТРАЛ с управители инж. Атанас Куковски и инж. Бойко Гавраилов. „Би къмпъни” бе представено от адвокат  Р. Манолева, а общината от адвокат Елена Кожухарова – Стойчева. Радеви ги защитават  трима адвокати.

    Искането на адвокат Манолева на миналото дело беше да се допусне повторна съдебно- техническа експертиза. С това искане се съгласи адвокат Кожухарова. Такава експертиза беше представена на съдия Йордан Русев.

     Адвокатите  на Радеви поискаха да видят оригинала  на констативния акт за непълноти и и грешки в одобрен кадастране план, в  който са събрани подписите на съседите, за да бъдат материализирани границите на имота . Актът е от 16 юли 2007 година  и в него пише, че за новозаснетия имот е определен нов кадастрален  номер 5112.

    На делото общината предостави оригиналния констативен акт и съдията го допусна  за разглеждане. От София пристигна синът на г-н  Михаил Проданов – Николай Проданов, който донесе документи с подписа на баща си, и отрече подписа в констативния акт да е на неговия баща.

    Съдията  допусна да се направи  графологична експертиза, която да докаже истински  ли е представения на съда  оригинален констативен акт.  Адвокат Кожухарова няколко пъти повтори, че констативния  акт в 2007 година е направен от специалист в община  Хисаря.

    Делото ще се гледа отново на 12 февруари 2019 година.

                                                                                            ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ:

Коментари

Анонимен
#1 от Доктор Ох,боли!
04 Декември, 2018 | 09:02
Напиши отговор
Оценка: -13  +14
Делото не е минало, минало е само първото заседание! Важното е накрая кой ще е минат! Ще мина да те взема или ще взема да те мина!
Анонимен
#2 от Ee
04 Декември, 2018 | 09:33
Напиши отговор
Оценка: +13
Така нагазиха Паспалска но както трябва да е
Анонимен
#3 от ОЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
04 Декември, 2018 | 09:37
Напиши отговор
Оценка: -12  +12
Ти пък вечно всичко знаеш. Не забелязваш важното, залавяш се за думите, знаем те кой си.
Анонимен
#4 от Уточнение
04 Декември, 2018 | 11:16
Напиши отговор
Оценка: +25
"Искането на адвокат Манолева на миналото дело беше да се допусне повторна съдебно- техническа експертиза. С това искане се съгласи адвокат Кожухарова. Такава експертиза беше представена на съдия Йордан Русев". Това е цитат! От него излиза, че това заседание, за което пишете е второ или трето,защото една СТЕ се иска за допускане в едно заседание, за следващо. Кога е било предишното заседание? Ако искате да сте точни, помолете Радеви да вземат един препис от С.З. и го резюмирайте. Най-важното изречение в цялата дописка е това, което е цитирано в началото на поста. Общо взето щом тези адвокати са искали нова СТЕ, значи нещата вървят на зле за Общината и Би.Важното е кой какви доказателства ще представи и кои от тях ще се кредитират от съда.Оспорването на подписа е ново обстоятелство и е добре, че съдията е допуснал графологична експертиза,защото ако се докаже,че подписа е неистински, нещата ще придобият съвсем друг вид. Това е важно за случилото се на заседанието, пък кой откъде е дошъл и колко и кои са адвокатите е пълнеж. И да знаете,че изключително важно да се прави разлика между дело и съдебно заседание по дело,защото хората бъркат чисто разговорно едното с другото.Едно е да кажеш "делото мина", а друго "заседанието по еди кое си дело мина".Делото като мине и нещата приключват,тогава бития бит и т.н.Мисля,че вече ще се съгласите,че не е хващане за дума.
Анонимен
#5 от Уточнение на уточнението
04 Декември, 2018 | 12:50
Напиши отговор
Оценка: +13
Имаше заседание на 12 юни и на 28 септември 2018 година. На едното заседание съдебно-техническата експертиза бе направена от жена, а на другото от мъж.Но на 3 декември бе представен оригинален констативен акт, след като има два.Юристе, не правете анализ на всяка дума в една новина, която осведомява хората как е минало ЗАСЕДАНИЕТО. Протоколът е публичен, надявам се този сайт да има възможност да поднесе повече информация. Иначе си прав, че нещата не вървят добре за община Хисаря,за специалиста, който се е подписал под констативния акт и за въпросното дружество на известните общински съветници.В констативния акт пише: "Днес 16.07.2007 г. в гр. Хисаря, област Пловдивска, разгледах представеното геодезично заснемане на ПИ №898 в кв. 104 по КРП от 2007 г. от община Хисаря, представлявана от кмета на общината............... ПИ №898 по акт за частна собственост № 20 от 15.12. 1998 г. и за общинско място в улична регулация за поправка на действащия кадастрален план на град Хисаря, одобрен със заповед № РД-02-142299 от 29.12. 2000г. по данни от геодезическо заснемане, засягаща ПИ № 898,№892, № 893. Подписаната..... и т. н.в присъствието на собственика и заинтерисованите съседи и т. н. Явно следващото заседание на съда ще бъде по- интересно.
Анонимен
#6 от читател
04 Декември, 2018 | 17:15
Напиши отговор
Оценка: +22
Неблагодарна е работата на съдебния репортер. Той трябва едновременно да информира, но и да ограмотява читателя.В едно съдебно заседание всяка дума е важна,дори случайно изтърваната.Така че гледайте на нещата от положителната им страна.
Анонимен
#7 от Ангел Данчевски
05 Декември, 2018 | 05:42
Напиши отговор
Оценка: -5  +16
Нено иманяр Наско крадец Пена убийца Гоччо Пирянков измамник Бойко Подлец Вьлко Мерзавец Пенчо екстремент Гатьо дрисня Мустакова.селско курве Сашо нагаждачлизач лизач Стоянчо чинараолигофрен Митко Паничери умствено изостанал затова Хисар е в кома
Анонимен
#8 от бравос
05 Декември, 2018 | 10:46
Напиши отговор
Оценка: +9
отговор на #7 »
Добре, че го имаше този сайт, иначе Г-н Данчевски, хем цяла нощ нямаше да спи от размисли, хем пък нямаше да има къде да публикува своето заключение за Община Хисаря.Въпреки, че е пропуснал някои личности.
Анонимен
#9 от ашколсун
05 Декември, 2018 | 12:35
Напиши отговор
Оценка: +15
отговор на #8 »
Да, доста народ е пропуснал в суматохата.Защо ли? Допълни ги бе,Ангелчо!
Анонимен
#10 от А?
05 Декември, 2018 | 12:38
Напиши отговор
Оценка: +16
Слагай,моля ти се запетайки тук - там,че не се разбира кой точно е екскремент и кой е дрисня, и каква точно е разликата между двете. "Мустакова.селско курве" - това ел. адрес ли е?
Анонимен
#11 от Минчо Попов
05 Декември, 2018 | 20:23
Напиши отговор
Оценка: +10
Ангеле пропуснал си Дойкова мьрзелана травестит,Петров ренегатат и мижитурка,борко мишока на наско калакашката,и много други
Анонимен
#12 от Кат ми пееш Пенке ле кой ли те слуша
06 Декември, 2018 | 12:27
Напиши отговор
Оценка: +4
Ние си пишем, а калинките три години действат и узаконяват
Анонимен
#13 от Ненко
06 Декември, 2018 | 13:51
Напиши отговор
Оценка: +5
отговор на #12 »
Честит имен ден на Николай, Никола, Николина, Николета, Нено, Ненко, Ненка, Куна, Кунка, Куно и всички, които имат празник днес! Риболовци, рибари (които ядат риба), банкери, затворници и др.
Анонимен
#14 от Тано Тинтиков
08 Декември, 2018 | 18:31
Напиши отговор
Оценка: +5
Тьпи хора ни управляват това е проблема
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.