Срути се част от скъпоструващата ограда край Малко Търново

Автор: Няма коментари Сподели:

Срути се част от скъпоструващата ограда край Малко Търново. За това сигнализираха за Фрог нюз източници на МВР.

Снимката, която е от 4 декември т. г. доказва, че съоръжението е напълно унищожено и не изпълнява възпиращи функции. Не е тайна, че именно от там влизат голяма част от мигрантите. 

До този момент управляващите пазят пълно мълчание за възникналия проблем. На снимката се вижда и паднала стълба. Предполага се, че тя е използвана при нелегалното преминаване на хора през границата на България. 

Главният прокурор Сотир Цацаров наскоро разкри в „Шоуто на Слави“, че ДАНС и АДФИ са извършили проверка за цената, на който е построена оградата. Изводите на ведомствата са, че има реално завишени цени. Обясни, че в момента се извършва допълнителна проверка и ако изводите на ДАНС се потвърдят, ще бъдат повдигнати обвинения. 

Бившият вицепремиер Валери Симеонов заяви на 8 юни 2017 година на заседание на МС: България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена.

 Преди около година журналистката Елена Йончева показа снимки, от които се видя, че отново в района на Малко Търново предпазното съоръжение е разрушено. Валери Сименово обвини Йончева в лъжа. Малко след това парламентът гласува закон, с който забрани достъпа до оградата, вкарвайки я в списъка но стратегическите обекти от значение за националната сигурност. 

За всички бе ясно, че това се прави, за да не може журналисти да заснемат и разкриват проблемите с оградата.Според наши източници проверката на оградата в АДФИ преминава под зоркият контрол на прокуратурата. Тя приключва в края на 2017 година. Странно е защо главният прокурор Сотир Цацаров едва сега огласи проблема, след като неговите подчинени държавни обвинители още преди една година са били наясно с него? 

За информация на читателите ни финансовите инспектори били разделени на три екипа за разследване на оградата, като прокуратурата давала зор за нейното финализиране. Съответно тогава са изготвени и три доклада, отново предоставени на обвинителите.

https://bulbg.blogspot.com/

Предишна статия

Български Политик топи пред US-служби колеги и магистрати, за да спаси себе си

Следваща статия

ДЕЛОТО В ПЛОВДИВСКИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД МИНА

Други интересни