ИМА ВЕЧЕ ДИРЕКТОР НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ПИНОКИО” – ХИСАРЯ!

Автор: Няма коментари Сподели:

    На 6 февруари 2017 година община Хисаря обяви конкурс за директор на детската градина „Пинокио”. Документите се подаваха цял месец в общината. Кандидатите трябваше  да бъдат бакалаври, или магистри и да имат най- малко пет години трудов стаж. Специалността им трябваше  да е „педагогика” с квалификация педагог, детски учител, детски и начален учител.

     Най- важното на този конкурс  беше програмата, която кандидатът трябваше да разработи за три годишното развитие на детската градина, в която да изрази своите виждания и позиция за детското заведение.

    Конкурсът  се проведе на четири етапа. Най- напред  се прецени кои кандидати да бъдат допуснати до участие. Вторият етап  беше защита на програмата за 10 минути,  писмен тест и накрая интервю.

    Документи за конкурса подадоха Йорданка Узунова – директор на детска градина „Роза” в село Старо Железаре и Росица Симеонова – учителка в детска градина „Пинокио”. Г-жа Микикова не беше допусната до конкурс поради неизправност в документите.   

    Комисията беше в състав:

Председател – Тони Илиева – заместник- кмет

Емилия Аджова – главен експерт от РУО – Пловдив

Стойно Лилов – член на Обществения съвет към детска градина „Пинокио”

Станислав Филипов – младши експерт, юрист консулт в община Хисаря

Гергана Матеева – главен специалист „Човешки ресурси” в общината

Минка Славкова – технически секретар.

    Комисията изслуша  двете участнички на различните етапи на представянето им и прецени, че директор на детска градина „Пинокио” става Росица Симеонова.На 30 март 2017 година заместник- кметът на община Хисаря – Тони Илиева и връчи заповедта за назначение.

     Детска градина „Пинокио” се намира в Хисаря на улица „Тракия” № 4. Тя е целодневна детска градина с общинско финансиране.  Преди две години сградата беше напълно обновена по проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност.”За сега в нея има четиридесет и осем деца в две групи.

    Спечелилата конкурса Росица Симеонова има педагогическо и икономическо образование .  Освен обичта към децата, тя има и друга страст – да рисува. Хубаво съвпадение е, че на 31 март в Туристическия информационен център се открива  изложба на хисарските художници, на която тя представя своя картина.

„ Идеи за картини на един творец идват във всеки момент – казва Симеонова. Хрумването може да се случи във всеки един момент от денонощието, независимво дали си зает с друга дейност. Идеята изплува съвсем импулсивно. Всичко, което се случва в главата, хрумва изведнъж и после дълго се избистря като образ, като тема, като начин на представяне.”

     Росица Симеонова спечели конкурса не толкова лесно. Тя цитира  думите на Франклин Рузвелт, че можем да подготвим децата за бъдещето.Симеонова сподели, че идеята и за развитието на града е успехът на децата да бъде поставен в центъра на образователната политика на всяко прогресивно общество и да се създадат максимални  условия за ранното развитие на всяко дете. Според нея в последните години много се дискутира проблемът, който се поражда в предучилищното  образование. Един от най- сложните се очертава обучението на децата от ромски произход. Тези деца имат неравен страт и това води до неувереност, ниско самочувствие и е предпоставка за ранно отпадане от училище.

  • В този аспект – казва Росица Симеонова,  градината ни има за цел да работи интензивно с тези деца, за да могат да се интегрират в социалната среда и да бъдат подготвени за училище.

    Новата директорка на детска градина „Пинокио”  изразява задоволството си, че е имала достойна съперница на конкурса. Тя разчита на помощта на родителите и на обичта на децата в бъдеще.

                                                      Тракийски Свят

Предишна статия

ИЗЛОЖБА В ТУРИСТИЧЕСКИЯ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР община Хисаря

Следваща статия

Тук Ви искам, българчета, и сърцето ми се къса истински, че Ви няма… Tsveta Kirilova

Други интересни