НАПРЕД КЪМ ИЗБОРИ!

Автор: Няма коментари Сподели:

79 годишната Мика Зайкова заяви, че на 11 юли 2021 година, когато ще са извънредните парламентарни избори, партията „Има такъв народ“ ще е на първо място.Как ще стане това, те си знаят. „Великият“ политик – Станислав Трифонов не се яви нито веднъж на работа в Народното събрание, а сценаристът Тошко няма политически речник. Той си остана човекът от шоуто – такова беше поведението му, такива бяха изразите му, често гледаше към телефона си, може би някой му пишеше какво да
каже. Един дипломат определи партията като зависима и създадена, за да служи на хора, които дърпат конците в политиката ни. Добавяме и липсата на готовност да управляват, връщането на мандата и „ Има такъв народ“ си отиде.

Ако отворим стенограмите на Народното събрание, най – много ще е говорила М. Манолова. По – точно –викала. Тя не е виновна жената – нито е учила работа с микрофон, нито техника на говора, но знам, че в Юридическия факултет учат риторика. Това би трябвало да и помага, когато е пред микрофона не да крещи, а да убеждава. А за нейното мнение за ЦИК да не говорим – на единия ден обвини Красимир Ципов – предложен за председател на ЦИК от ГЕРБ в най- големи грехове, поиска „Има такъв народ“ да представи председател, на другия ден, когато Ципов се отказа от председателското място, тя пък се обърна наопъки – ГЕРБ бягали от отговорност.
А ГЕРБ са изплашени. Лошо е да бъдеш десетки години във властта и сега изведнъж да изгубиш всичко.

 Не се плашете! И в министерствата, и в областните управи, и в администрациите на градове и села имате ваши хора. Те ще ви казват как тези, новите, които искат да вземат властта, къде грешат. И вие ще ги разобличавате. А колкото до предвижданията, че ще бъдете по- малко от 75 народни представители, не им вярвайте! Нарочно говорят така, за да сплашат хората. Но хората знаят какво построихте, какво изградихте, какво е положителното в управлението ви, но знаят и колко се крадеше от фирми и подизпълнители. Затова Манолова оглави комисията за разследване на управлението на ГЕРБ и сега ще спи спокойно, защото първият компромат е намерен. Или поръчан???

М. Манолова и Корнелия Нинова – лидер на БСП бяха в една партия. И сега се изпокараха като са в различни партии кой по-напред внесъл законопроект за преизчисляване на пенсиите. То е добре да се направи, но господин Адем от ДПС , който е ръководил Министерството на социалната политика ги попита от
къде да вземат пари. „Ами от сребърния фонд“- казаха другарките. А сега! 

 Пипнете и сребърния фонд, изяжте и него, та да останат пенсионерите без резерва. И без това на Великден сметката в магазина ми беше една, след три дни с пет лева повече за същите стоки, за Герьовден с 10 лв. повече. Не виждате ли, че вървим към икономическа криза, която ще ни накара да не можем сметките си да платим? Тупнаха тъпаните да преизчисляваме пенсиите. Точно преди изборите. Ами нека минат, да видим ще спечелите ли достатъчно гласове, ще има ли правителство, пък тогава правете каквото щете. ГЕРб не го направи, защото имат добри икономисти, вие искате за една седмица да промените живота на българина. Няма да стане. 

30 години не стана и вие няма да го направите. Нито „Изправи се! Мутри вън“, нито „Демократична България“, нито „ Има такъв народ“ могат да го направят. В момента всички са обладани от отмъщението. А то не води никога към добро. Пък и просто няма да стане, защото в парламента неизменно ще бъдат БСП и ДПС. А те знаят как се стои във властта 30 години. Научете се от Карадайя, който пред президента каза, че никой не може да
накара г-н Ципов против волята му да стане председател на ЦИК.

Научете се от Нинова, която е протегнала ръка и е готова да хване дланта на всеки, който я покане да го подкрепи. Така се живее в Парламента 30 години – кротко, благо и удобно за партията, която ръководиш.

Властта, уважаеми читатели, винаги е безсърдечна, защото може да те сдъвчи и да те изплюе, винаги е предателски позорна, защото не знаеш в тъмното кой на кого служи, винаги е безнравствена, защото морал в нея липсва, има само интереси.

Те, интересите долу – горе проличаха. Един иска да стане обществен защитник, друг иска да стане главен прокурор, трети иска да е в центъра на трибуната горе, на високото, четвърти вече се вижда министър на правосъдието, като капак може пък Трифонов да стане министър на културата. И като запеят песни в неговия стил, долу народът ще плаче, слушайки „Заблеяло ми агънце“.

Затова сега започва голямото надговаряне. Целта е да управляват нас – народа. А за да ни управляват, трябва да ни внушат, че бъдещето е светло , а миналото – тъмно. Кой ще го прави най- добре, предстои да разберем. Народните представители, които изяждаха по 18 милиона на ден, си отиват на 11 май, според думите на президента. 

Но остава един корав народ, който трябва да покаже на кого къде му е мястото.

                                                    Ирина Кирилова                                               Тракийски Свят

Предишна статия

Когато сме в Любовта нищо не ни застрашава! Когато сме в Любовта сме здрави и дълголетни!

Следваща статия

Сбогом, мой Дон Корлеоне!

Други интересни