Заради затварянето на „Хемус“ пропадна пътят през Искърското дефиле

Автор: Няма коментари Сподели:

Засиленият трафик след затварянето на част от магистрала „Хемус” на коли и камиони през Искърското дефиле предизвика пропадане на асфалта на няколко места по пътя.

На моста във врачанско с. Ребърково зейна огромна дупка, която създава предпоставки за възникване на пътно-транспортни произшествия.

От вибрациите на преминаващите тирове пътното съоръжение буквално се тресе и всеки момент алтернативното шосе към столицата може да пропадне. Заради проблема кметът на Ребърково Петър Петков уведомил районната пътна служба в Мездра и шефа на областното пътно управление във Враца. От там го уверили, че ще уведомят фирмата-изпълнител на ремонта на отсечката за пропадането на пътното платно, за да възстанови асфалтовата настилка.

 Само преди година приключи цялостната рехабилитация на пътя Мездра – Елисейна – Своге – Нови Искър като алтернативен маршрут на изключително натоварения международен път Е-79. Реконструкцията на тази важна не само за региона транспортна отсечка с дължина приблизително 82 км бе извършено по проект на обща стойност над 23,6 млн. евро, финансиран от Европейската инвестиционна банка и от републиканския бюджет.

http://frognews.bg/news_128571/Zaradi-zatvarianeto-na-Hemus-propadna-patiat-prez-Iskarskoto-defile

Предишна статия

Държавата ни вече е опасна за гражданите

Следваща статия

ТЪРСИ СЕ ДИРЕКТОР НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ПИНОКИО” – ХИСАРЯ!

Други интересни