Крушунските водопади отново приемат посетители.

Автор: Няма коментари Сподели:

Достъпът до обновения парк „Маарата” в с. Крушуна е разрешен със заповед на кмета на Летница д-р Красимир Джонев.

Красивата природна забележителност бе затворена в началото на ноември м.г., след като двама туристи – англичанин и българка, бяха затрупани от внезапно срутила се скална и земна маса и загинаха.

Работното време на Природен парк „Маарата” е от 8:00 до 20:00 ч., билетът за вход за възрастни е 2 лв. на ден, за учащи – 1 лв., за деца до 7 години е безплатно, за паркинг се плащат 2 лв. на ден за автомобил.

Освободени от такса са инвалидите. Цената на екскурзоводската беседа е 15 лв. на група, а за ученици и студенти – 10 лв.

За да осигурят безопасността си, туристите са длъжни да се движат само по обозначените, отворени и маркирани маршрути, да се съобразяват с всички поставени предупредителни табели, маркировки и знаци, да спазват указанията на парковата охрана и определените норми и режими.

Забранява се движението извън обозначените маршрути и несъобразяването със затворените участъци от тях.

Община Летница не носи отговорност за каквито и да било последици вследствие злополуки с туристи, случили се на места, извън определените пешеходни маршрути в границите на парка и/или причинени поради неспазване на общите условия за посещение на Природен парк „Маарата”, уточняват от администрацията.

http://trip.dir.bg

Таня Тодорова

Предишна статия

Море от лалета в Морската градина във Варна.

Следваща статия

Моника Белучи като темпераментна сирена!

Други интересни