“Камшикът” от Хисаря е на ход!

Автор: Няма коментари Сподели:

Анонимен

 Камшик 

  03 Юни, 2016 | 14:53

   “Този проект е абсолютна порнография. Ако някой си е помислил, че по този начин ще се даде европейска визия на града е твърде, твърде далече от истината. Бутафория в стил македонска история. Дано това чудо не се осъществи. 

Добре се прави обсъждане в камарата на архитектите, но кога ще се направи и в града? Така както в Пловдив се направи обсъждане за Небет тепе. 

Ако така я караме някой може да поиска да възстанови и цялата крепостна стена, която съвсем неясно защо е датирана от времето на Диоклециан, все едно се е подписал на проекта и. 

Не стига, че я обрамчиха с тези грозни стълбове като концлагер, а сега и всичко това. Като гледам моста с водните каскади се сещам за предизборния виц, дето викал оня кандидат за депутат: Ще ви построим мост! – Ама нямаме река! – И река ще ви докараме. Ще ви построим детска градина. – Ама нямаме деца. – И деца ще ви направим. 

Та и нашия проект. Чалга, че и по-чалга. Грандомания в македонски стил. Ако ще се строи Дисниленд, терени има, но да окепазяват един паметник на римската архитектура, заради болните амбиции на няколко недорасли селяни, които се помислиха за богопомазани, това вече е безумие и срам не само за града, но и за България, защото това е паметник от национално значение.

Ако сегашната администрация допусне това “чудо” да се осъществи, ще се наложи да я изгоним с камъни не от сградата, но и от територията на общината. 

Камшика наистина трябва да заиграе.”

Предишна статия

Хилари Клинтън трябва да отиде в затвора, смята Тръмп!

Следваща статия

Уважаеми граждани на град Хисаря, приятели на град Хисаря и колеги!/03.06.2016/

Други интересни