В Пловдив зрее недоволство заради твърдения за имитация на екодейност

Автор: Няма коментари Сподели:

Паднал голям клон нарани жена в Цар Симеоновата градина в Пловдив преди дни. В момента общински експерти правят пълно обследване на дърветата, за да се избегнат следващи инциденти, предаде БГНЕС.

Случаят обаче даде повод за поредната размяна на атаки от страна на пловдивския кмет Иван Тотев и екозащитници. Тотев е обвиняван, че премахва не реално опасните дървета, а онези, които пречат на строежа на някой басейн, велоалея или зоопарк. От своя страна кметът напада екозащитниците, че се обявяват против всяка нова идея. Неотдавна те стопираха строежа на новия зоопарк заради неспазване на процедура за ОВОС. Нерядко природозащитниците са казвали, че общинското предприятие “Градини и паркове” се е превърнало в дърводобивно. И без да са членове на екозащитни организации, граждани често протестират заради изсичането на дървета в града, който през лятото отчаяно се нуждае от сянка.

Мнозина се присмиват и на опитите да се садят палми, вместо обичайните за климата ни видове. През зимата те стоят опаковани, голяма част от пролетта са жалка гледка с увиснали листа и надежда за възстановяване, а в разгара на лятото палмите на площад Джумаята така и си стоят с по един два окастрени клона.

Източник: Actualno.com

Предишна статия

Цацаров за смъртта в Кючука: В МВР Пловдив има нещо гнило!

Следваща статия

Нови парламентарни избори грозят Турция

Други интересни