България е единствената страна на Балканския полуостров, която има представител в Божествения свят…

Автор: Няма коментари Сподели:

България е единствената страна на Балканския полуостров, която има представител в Божествения свят. Това е необикновена привилегия, но и голямо задължение. Ето защо българинът трябва да бъде крайно внимателен – на първо място в отношението си с Божествения свят, след това – към народите и след това към своя собствен народ. А това още значи да погледне много отговорно своята съдба. Благословението Отгоре трябва да бъде оправдано.

„Българин” в космически смисъл на думата, е „човек на Духа”. Оттук съвсем не случайно, България е средище на духовен подем – извор на идеи, люлка на Новото Учение. Ако Богомилите успяха да раздвижат европейските народи и да внесат необходимото просветление, то сегашните българи имат не по-малката задача – да поднесат на човечеството най-високия идеал – Любовта към Бога.

Богознанието е основата на Новата култура, която иде. Настъпило е времето човечеството да се освободи от химери и заблуждения, от суеверия и предразсъдъци, от религиозни увлечения и фанатизъм и да поеме по Пътя на живота. Това е Божествената привилегия на българския народ, между който работя. Така ние Отгоре познаваме българина – това е представата за неговата аура, такава е златната нишка на неговата съдба.

България сега е в златния век на своята история. Тя е още в началото на златния си век. Не е достигнала до кулминационната си точка. България сега кредитира всички европейски народи и в бъдеще те ще й се отплащат, в бъдещи епохи ще я кредитират. Понеже България е в златния си век, ще бъде пазена и закриляна от Провидението. Никой няма да стори зло на тая страна, която кредитира цяла Европа. Само малко може да бъде засегната, но и то може да бъде избегнато.

Петър Дънов

Image may contain: tree, outdoor and nature

Tsveta Kirilova           https://web.facebook.com/tsveta.kirilova

Предишна статия

ЕДИН БЯЛ ПРАЗНИК !

Следваща статия

Шушу – мушу за (в)името на народа…

Други интересни