ОТКРИТИЯТА НА ИВАН ДИМОВ ПОКОРЯВАТ ЕВРОПА

21 Март, 2018
6 коментара

    Средното училище „Христо Смирненски” в Хисаря отново има повод за гордост. Ученичката МИМИ ЧОЛАКОВА се завърна от Рим – Италия с три награди. Тя участва в международен конкурс „VIVA ITALIA”, който се провежда за млади певци и  певици. Участниците бяха разделени на три възрастови групи. Международното жури беше от тринадесет човека. 

Мими Чолакова се състезава в групата от 13 до 15 години, защото тя самата е на 15. Заминаването и е резултат от номинирането и от Музикалната агенция „Artvoices” – София с директор Роси Йорданова. Мими замина за Италия заедно с осем деца от България.

    Конкурсът в Рим бе изпитание за младите певци, защото трябваше да покажат музикалната си дарба в няколко жанра – поп, джаз, фолк- опера, класика. Мими Чолакова взе участие в три жанра и спечели три награди . 

   Тя взе GRAND PRIX  в категория джаз, първа награда за изпъленние на фолклор и втора награда в категорията поп- музика.

    Мими Чолакова, чийто музикален педагог от три години е Теодора Чернева, трупа награда след награда. За сега музиката за нея е удоволствие и наслада, а бъдещето ще покаже накъде ще се насочи младото момиче.

    Завръщането и от Рим с три награди е  достатъчно доказателство за таланта и и за амбицията и не просто да се явява на конкурси, а да ги печели. Успех, Мими! Ти прославяш не само себе си, родителите си, училището, но и Хисаря и България!

                                                                                                     Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от Браво!
21 Март, 2018 | 17:32
Напиши отговор
Оценка: +11
Мими Чолакова ще надмине Мими Иванова! В днешно време възможностите за разпространение на музиката са много по-големи и достигащи много повече хора. Успех !
Анонимен
#2 от Още веднъж браво!
21 Март, 2018 | 18:35
Напиши отговор
Оценка: +11
Това момиче е истински талант, за да спечели в Европа голямата награда. Дано да стане известна певица и да бъде гордост за града!
Анонимен
#3 от anri
21 Март, 2018 | 22:07
Напиши отговор
Оценка: -9  +1
Когото вземеш три награди в чужда държава ,само в твоята не можеш да вземеш нито една . " Гордостта " на Хисаря . Продължавай в сянката на другите певици , може някой ден да минеш последното място .
Анонимен
#4 от Марина
22 Март, 2018 | 08:51
Напиши отговор
Оценка: -1  +6
Коментара на" anri " си е честа проба злоба!Успех на талантливото момиче!
Анонимен
#5 от до 3
22 Март, 2018 | 09:13
Напиши отговор
Оценка: -1  +9
Ти следиш ли развитието на това дете? Знаеш ли, че наградите и не могат да се изброят? Как можеш да завиждаш на дете, вместо да го поощриш? Децата са радостта на живота ни, затова трябва да им се радваме, па макар и без награди. Мими, напред и нагоре! Завистниците да не те интересуват, учи и пей - в това е същността на живота ти! И здраве!
Анонимен
#6 от Браво
08 Април, 2018 | 22:33
Напиши отговор
Оценка: +3
Интересно фолклор ,италианци да го оценяват ,малко ала бала звучи.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.