ОТКРИТИЯТА НА ИВАН ДИМОВ ПОКОРЯВАТ ЕВРОПА

Автор: Няма коментари Сподели:

    Средното училище „Христо Смирненски” в Хисаря отново има повод за гордост. Ученичката МИМИ ЧОЛАКОВА се завърна от Рим – Италия с три награди. Тя участва в международен конкурс „VIVA ITALIA”, който се провежда за млади певци и  певици. Участниците бяха разделени на три възрастови групи. Международното жури беше от тринадесет човека. 

Мими Чолакова се състезава в групата от 13 до 15 години, защото тя самата е на 15. Заминаването и е резултат от номинирането и от Музикалната агенция „Artvoices” – София с директор Роси Йорданова. Мими замина за Италия заедно с осем деца от България.

    Конкурсът в Рим бе изпитание за младите певци, защото трябваше да покажат музикалната си дарба в няколко жанра – поп, джаз, фолк- опера, класика. Мими Чолакова взе участие в три жанра и спечели три награди . 

   Тя взе GRAND PRIX  в категория джаз, първа награда за изпъленние на фолклор и втора награда в категорията поп- музика.

    Мими Чолакова, чийто музикален педагог от три години е Теодора Чернева, трупа награда след награда. За сега музиката за нея е удоволствие и наслада, а бъдещето ще покаже накъде ще се насочи младото момиче.

    Завръщането и от Рим с три награди е  достатъчно доказателство за таланта и и за амбицията и не просто да се явява на конкурси, а да ги печели. Успех, Мими! Ти прославяш не само себе си, родителите си, училището, но и Хисаря и България!

                                                                                                     Тракийски Cвят

Предишна статия

Категорично ще защитим и съхраним мраморната плоча, която принадлежи на стария храм „Рождество на Пресвета Богородица“ в Скопие

Следваща статия

„Ако ще давате парите, давайте ги, не се подигравайте с нас”, заяви Ердоган

Други интересни