Хвала на вас протестиращи, истински българи!

Автор: Няма коментари Сподели:

Не съм най-активно и редовно присъстващия на протестите, но изпитвам огромно уважение към тези, които по-редовно протестират. Не зная дали си давате сметка, че момчета и момичета, които пречат на властимащите, включително с „блокади“ пред БНТ и други обществени места, не го правят за да задоволят някаква лична своя потребност, а от името на всички нас – за да има промяна към по-добро.

И тук стигам до най-важното в този пост – за тези излезли от релсите на елементарното приличие „елитни“ обслужващи властта, които си позволяват да ги наричат тълпа, лумпени и дори сган.

Тук ще се въздържа да кажа какво мисля за подобни подкреватници, които си позволяват да раздават присъди и оценки. Да, със сигурност хвърлянето на яйца не е най-фин израз на отношение, но това е меко, дори допустимо „насилие“ на хора, които вече над 80 дни са на улицата, срещу представители на властта, която упражнява гротесктно насилие на здравия разум и логиката, която изпраща полиция и жандармерия, като башибозук, и то с пари които ние с вас плащаме.

Добре че ги има тези млади и нетолкова млади, които вършат „народната“работа, защото със стоене по кръчми и пред компютри промяната към по-добро няма да стане. И те биха могли да се приберат при семействата, да сложат ракия и салата, да пуснат телевизора. Но са на улицита, често в студ и дъжд, избрали да не бъдат политкоректни. Хиляди пъти да бъдат благословени, за това че им пука за общото, за народното.

Страхливци и „професионални“ защитници и оплаквачи на властта винаги ще има. Имаше ги и при Живков, има и сега. Но от тяхната платена“защита“ на Борисов, Доган, Пеевски и Гешев, властта не става по-силна, става по-жалка. А те не печелят нищо, освен съжаление, че за пореден път са избрали „сигурното“ срещу „значимото“.

Но най-големият им грях е че ако днес България е на опашаката и като резултати и като самочувствие в ЕС, проядена от корупиця, то ОТГОВОРНОСТТА за това е и на медийното НСО на властта Стойчевци, и на Харизановци, вие допълнете списъците на тази кохорта.

За това като мине покрай вас някой със знамето, със свирка изобщо протестиращ му свалете шапка. Защото заради тези хора, Европа и света ни забелязаха – точно по същия начин по който участниците в Априлското въстание направиха така че да ни забележи Европа.

Хвала на вас протестиращи, истински българи.

                                                                              https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Дните на това правителство са преброени!

Следваща статия

Тук важи с пълна сила “по-добре късно, отколкото никога“

Други интересни