Дните на това правителство са преброени!

Автор: Няма коментари Сподели:

3 месеца съм на протест. Всеки ден. Някои хора ми се чудят кога съм имал време за това, как съм издържал, какво съм искал да постигна… Други ми казват ”браво, така се прави, с вас сме”. Трети ме критикуваха или не успях да убедя в смисъла да дойдат на улицата.

Но не съм само аз. Не са само и “триото”. Там са представители на Демократична България, “Има такъв народ”, “Изправи се.бг”, БСП, “Спаси София”, “Зелените”, “Зелен Младост”, БОЕЦ, Инициатива “Правосъдие за всеки”, Орлово гнездо, Граждански мегдан и още много политически партии, НПО-та, организации и други. Кой кого харесва е маловажно. Кой с кого би се коалирал може би някога също.

Друго е по-важно: 67% от българите подкрепят протеста. Става дума за десетки и дори стотици хиляди хора в различни градове на страната и по света. Учители, лекари, духовници, юристи, издатели, музиканти, актьори, певци, архитекти, математици, учени… списъкът е безкраен. Всички ние жертваме от времето, енергията, работата, здравето, семейството и Бог знае още колко неща. Даваме идеи, помагаме физически, финансово, организационно и по най-различни други начини.

В последните 3 месеца сякаш успяхме да постигнем нещо, което го е нямало в последните 30 г. Успяхме да превъзмогнем партийна принадлежност, цветове, фалшиви новини, посегателства, комплекси, заплахи, изнудвания, уволнения, проверки, ултраси, страх. Успяхме да се обединим в името на нещо, което касае всички ни. Става дума за общото ни право да живеем в демократична страна с върховенство на закона, свобода на словото, свободен пазар, свободата да бъдем представлявани в България и по света от почтени, грамотни и квалифицирани хора, каквито имаме в изобилие. Успяхме не само да изпратим сигнал към останалите ни сънародници извън родината, но и да отворим очите на Европа и света. Никога досега в най-новата ни история не е имало толкова масово отразяване на протест у нас. Никога не е се е говорило толкова явно и публично за проблемите на България, които са проблеми и на Европа. И да, това са победи, които трябва да отчетем. Те не идват от всички ни, но са за всички ни. Сега Борисов и Гешев ще трябва да дават обяснения. Сега хората във властта не могат да стигнат без да се огледат за нас нито до офиса си, нито до телевизинно студио.

Дните на това правителство са преброени. Утре ще дойдат други и те ще знаят какво ги очаква, ако продължат порочната практика на предшествениците си. Ще има нови принципи, с които да се съобразяват. И така трябва да бъде, защото властта произтича от народа и той е този, който трябва да я отнеме, когато загуби доверие. Е, ние загубихме отдавна доверието си в ГЕРБ. Може да е много по-добре. Можем. 

Facebook, Хаго Бабикян

https://frognews.bg/novini/hago-babikian-dnite-tova-pravitelstvo-prebroeni.html

Предишна статия

Политиците лъжат!

Следваща статия

Хвала на вас протестиращи, истински българи!

Други интересни