ДА СИ ПРИПОМНИМ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!

Автор: Няма коментари Сподели:

    На 19 юни 2012 година кой беше кмет и продаде общинска собственост с решение на Общинския съвет на Атанас Куковски и на Бойко Гаврилов? Ами Пенка Ганева. И на 18 юни 2013 година Ганева издава заповед, с която одобрява Подробен устройствен план-ПРЗ за нообразуван УПИ № 5112 и част от алея – жилищно обслужващи обекти – заведение за общестнено хранене и басейн по имотните граници на ПИ 5112. Този имот се намира в Археологическия резерват. 

Имаше ли дело в Административен съд в Пловдив? Кой го изгуби? Община Хисаря с кмет инж. Ганева и общината заплати 1080 лв. разноски по делото. С кого Ганева подаде жалба до Върховния административен съд в София, за да обжалват делото? С „Би къмпъни” , фирмата с управители Атанас Куковски и Бойко Гаврилов. Но…ВАС потвърди решението на Пловдивския административен съд и  Ганева изгуби делото.  

И още се водят дела, защото сега пък има заповед на Министерството на регионалното развитие и благоустройството от 2017 година, с която се допуска изработването на проект за изменение на ПУП – план за регулация и застрояване на част от кв. 104 за ПИ 5112 с отреждане на нежишлищни обслужващи  обекти – заведение за обществено хранене и басейн в Археологическия резерват.

    Отворете решение № 332  на Общинския съвет от 2013 година! Кой беше кмет тогава? Кой даде 900 дка общинска земя без търг и конкурс на фирмата на Атанас Куковски „Агрокомерс 98”? Инж. Пенка Ганева стори това.

    Пак, когато беше кмет даде 350 хил. лв. без решение на Общинския съвет на Паничери за канализацията. И кой трябваше да ги  връща? Инж. Дойкова.

     Съдът отмени заповедта на Ганева от 11февруари 2013 година, поправена на 27 март 2014, с която е отказано да бъде извършено попълване на действащия кадастрален план на стопанския двор в Черничево и да бъде нанесена двуетажна, стоманено- бетонна сграда на Коста Стаменов. Кой беше кмет тогава? – инж. Пенка Ганева. И знаете ли, че сестрата на Стаменов е дала 600 лв. адвокатски хонорар, а в обжалването на общината пише, че адвокатските разноски на общината са 3 453 лв.?

    Кой беше три пъти осъден за нарушаване на Закона за околната среда в селата Старосел, Красново и Кръстевич и трябваше да плати девет хиляди лева? Инж. Ганева. Дали ги плати от джоба си? Попитайте я!

    Кой издаде заповед  на 9 февруари 2015 година, с която е одобрен проект за изменение на Подробния устойствен план  на Бутилираща компания Хисар? Отмени ли я съдът? Отмени я, а общината трябваше да плати само  390 лв. адвокатски разноски на фабриката. 

       По времето на инж. Ганева ли беше ремонтиран пътят Старо Железаре – Ново Железаре от Пътинженеринг, която фирма ремонтира и пътя Калояново- Житница- до табелата на община Калояново? Да, по нейно време. И тогава излезе, че 5 километра и половина според сайта на община Хисаря са на стойност 6 883 546 лв., а община Калояново плаща за 6 километра и половина 4 354 990 лв. Как така община Хисаря е платила почти два милиона повече? И на двете отсечки, освен асфалт, бяха сменени тръбите и направени тротоарите.

    Кой поръча на архитект да направи  проект за един помпозен мост от читалище „Иван Вазов” до Общинския медицински център  и даде на архитекта над десетки  хил. лв.? Инж. Пенка Ганева. И останаха  още 30 хил. лв. да се платят на архитекта  от инж. Дойкова, но когато той дойде да си ги иска, тя отказа да му ги даде като каза, че не може да дава пари за нещо, което не е поръчала.

    Да изреждам ли още? Или предаването „Открито”на БНТ е фалшиво? Кое не беше вярно? Има ли канализация за обратни води? Има. По времето на кого се направи? По времето на инж. Ганева. Кой е Васил Тотев, има ли такова лице? Има. Има ли такава фирма за продажба на чушки и ябълки? Има. Колко пари е канализацията ? Над 30 милиона. Не видяхме документите  за плащане и тук е грешката на Ахчиева – че не намери главната финансистка. Или поне да беше попитала главния одитор, да видим един документ за платена сума.

И още много неща можете да я попитате, защото тя пак иска да стане кмет на изборите на 27 октомври 2019 г.

    Сега щяла да прави вестник и общинска телевизия. Ами кой затвори лицензирано от Съвета за електронни медии местно кабелно радио – Хисар? Кой спря общинския  вестник „Славей”? Инж. Ганева, когато беше кмет. Знае ли тя как се прави телевизия? 

Че нали най – напред трябва да се напише цял научен труд, наречен Програмен проект с програмна концепция и програмна схема, да се защити пред Съвета за електронни медии в София, те да го одобрят, за да издадат лицензия ? Пък тогава следват още десетки неща .

Много е лесно е да се говори, когато срещу теб стоят хора, които  не са компетнтни. Но това, което е написано, е по документи и то показва част от управлението на инж. Ганева през манадата 2011 – 2015 година.

                                                                                      Тракийски Cвят                                                        

Предишна статия

ЛОЛА АСТАНОВА ОТМЕНИ БАЛКАНСКОТО ТУРНЕ

Следваща статия

„И така умира демокрацията – под гръмките аплодисменти на тълпата”

Други интересни