ИСТИНАТА ЗА ИНЖЕНЕР НЕНКО КОСТОВ!

Автор: Няма коментари Сподели:

                Другото лице на инж. Ненко Костов

Image title

   –  Инж. Костов, вие сте  донесли един куп документи. Да видим! Отлични оценки от началното училище, дипломата от средното образование с  отличен  5.81, ето и дипломата за висше образование със специалност: Инженер по комплексна механизация и поточни линии в минната промишленост. След като се убедихме, че сте отличник, защо не ви признават за отличник и в живота  някои хора?

   –  На някой хора не им харесва да има отличници. Искат само те да са отличниците. Това са хора, които ползват властта, манипулират институциите и могат да направят живота на един човек такъв, какъвто те пожелаят.

   –  Вие сте се заели да правите нещо, което е зависимо не само от вас, а и от природата. Имате овощна градина и това е похвално за един млад човек.

    –  След като в 1998 година отворих магазина си за хранителни стоки и 4 – 5 години работих с майка ми, се явих на търг за ябълкова градина от Държавния поземлен фонд с договор за аренда за 20 години. Бях единственият кандидат, защото тогава хората не желаеха да се занимават с овощарство. 

Отглеждаха се повече зеленчуци и до днес на някои хора им викат „чушкарите”. След като взех градината в окаяно състояние, с цялото ми семейство, с много грижи и желание направихме така, че градината да дава много плодове. Градината ни се отблагодари за грижите, които положихме за земята и овошките. Доходите бяха добри. Закупих склад, превърнах го в хладилна камера. 

Останах настрана от общинските дела, рядко се появявах в град Хисаря. Започнаха манипулации по мой адрес. Появиха се хора, които предизвикаха няколко преписки и няколко данъчни ревизии. Проверяваха цялото ми семейство за получени доходи. Това беше голям психологически тормоз за мен и цялото ми семейство. Този натиск продължи от 2002 до 2007 година. 

    Но аз исках да работя,  явих се на търг и в момента имам 150 дка общински земи. Конкуренти ми бяха едни господа, които преди бяха почтени хора, а сега са известни с наглостта си и демонстрират колко пари имат.

    –    Това ли ви възмущава най – много?

    –   Не само това. Възмущават ме и някои действия на общината.  За едно от тях искам да разкажа. Случи се в деня, в който погребвах баща ми – Бог да го прости. Обади ми се един приятел и каза, че в един от имотите ми са влезли багери на Главбулгар строй, правят се изкопни работи и се полагат тръби.  Обадих се на един сегашен кандидат за кмет и го помолих да изгони хората от имота ми. Той ми отговори, че това са хора от общината и прокарват канализация. Аз му обясних,  че никой не е идвал да ме пита и  не съм дал съгласието си да минават през този имот. Наложи се по най – бързия начин адвокатът ми да сезира прокуратурата и…изкопните работи спряха.

     На другия ден аз отидох да разговарям с кмета на общината. Бях страшно отвратен от разговора, който се проведе в нейния кабинет. Тя ми обясни, че съм нямал имот, а съм имал осем декара ниви, които стрували 4 хиляди лева и тя може да ми ги хвърли на масата, та да си отивам. Тогава аз се учудих и я попитах да не би да връща национализацията от 1957 година. Бях заедно с адвоката си и напуснахме кабинета.

      Направиха и втори опит да нахлуят в имота ми, убеждавайки ме, че преча на интересите на града. Само на 100 метра от моя имот имаше общински път, по който можеха да си положат тръбите. Недоумявам какви бяха истинските интереси на общината и най – вероятно искаха да актуват една стара, вече съществуваща канализация. И тогава тази, която иска втори мандат,  ми каза: „Ти ще ми натовариш сметката с 3 милиона и половина.” Може би това са онези 3 милиона и половина, за които гражданите коментират, че  някои хора са ги получили като комисионна.

    – Вие бяхте в основата на протестите против построяването на едно съоръжение в края на село Черничево. Защо?

    – Защото  исках да защитя имота си и чистотата на околната среда и природата на курорта и селото. 

     Когато госпожата издаде разрешение да бъде построена биоцентрала – тип екирисаж на 5 метра от моя склад за хранителни продукти,  бях безкрайно възмутен.  От цяла България идват хора да си купуват ябълки от този склад. Попитах  един настоящ съветник и кандидат за изборите на 25 октомври кой му е дал разрешение за този строеж, той ми отговори, че има компетентни органи. Тогава ние с г-н Стаменов потърсихме правата си чрез Административния съд и подадохме жалби против изграждането на тази биоцентрала, която е на 5 метра от моя склад, на няколко метра от неговата къща и на няколко десетки метри от къщите на хората в Черничево. Всичко това се правеше скрито, но един ден ние забелязахме хора с жалони и теодолити, разбрахме ,че ще се извършват строителни работи, поразровихме се, питахме тук – там и накрая цъфна в интернет издаденото разрешение от РИОСВ за изграждане на тази биоцентрала. Хората са потресени от това, че никой не им е обяснил нищо. Намерихме скритото писмо от кмета на Черничево в чекмеджето. Той забравил да го залепи, та да събере населението и да го уведоми, че ще се строи такова съоръжание.

     Не прави чест на този дългогодишен съветник да се възползва от властта и да манипулира всички институции в общината, защото аз съм сигурен, че там работят едни честни и истински хора, но вече половината община трепери от него. В резултат на това управляващите  са прекрачили закона и са ни държали в неведение, като са му издали разрешение за строеж на това съоръжение. Благодарение на нашите усилия с г-н Стаменов и с подкрепата на населението от селото, строежът беше спрян. Те не спряха до тук, сложиха ми намордник с една условна осъдителна присъда, за да спра да се боря.

    Много пъти същият съветник е идвал при мен с молба за помощ – финансова или реална подкрепа за минали избори. 

      Пази Боже сляпо да прогледне! 

   – Аз говорих с вашия адвокат и ето какво ми каза той:

  „ Ненко Костов беше оправдан по обвинението за извършено хулиганство в центъра на Хисаря, защото имаше и такова нелепо обвинение, а беше осъден само на основа на твърдения за казани думи – закана за убийство. Той е частично оправдан и частично осъден. Окръжният съд в Пловдив  потвърди и на нас ни остана да приложим последния способ,  който законът предвижда. В шест месечен срок, откато е потвърдена тази присъда,  да се обърнем към най – висшата инстанция – Върховният касационен съд. От началото на месец август влязоха в сила промени, че тези дела се разглеждат от Пловдивския апелатевен съд. Ние имаме всички възможности да представим доказателства и да настояваме,  ако нашите аргументи бъдат възприети, да бъде отменено решението на Окръжния съд, в  което се потвърждава осъдителната присъда на Районния съд и и да се разгледа това дело.”

     И какво ще правите сега?

    – До последен дъх ще си търся правата  и рано или късно  истината ще тържествува.

 Очаквайте продължение с още разкрития на кандидата за съветник от НАЦИОНАЛНИЯ ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ  – ИНЖ. НЕНКО КОСТОВ.Image title

Предишна статия

Изненадващо продадоха легендарния символ на Кърджали!

Следваща статия

National Interest: Руският ветеран “Жабешки крак” ще хвърли в ужас „Ислямска държава”.

Други интересни