СНИМКИ И КАРТИНКИ ОТ СЕЛО КРАСНОВО

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title

Image title

Image title

     Казвам се Петрана Узунова. Потърсих журналистката, защото живея в последната къща  и тук е най- голямата мръсотия. Аз бях личен асистент на една жена. На четири жени носех топла храна. Сто пъти съм казала на кмета да мине от къща на къща и която бабичка хвърля боклута в дерето – глоба, но той каза, че не може да глоби една пенсионерка. Аз сама  много пъти чистя и режа с ножици. Минават  крави, оставят изпражнения. И животните са на човек, който живее на 50 метра от здравната служба и  гледа десет крави. Всичко отива в дерето. В четвъртата къща пък гледат прасета и пак в дерето всичко отива. Дерето отива към моста на гробищния парк. Тук дерето е издълбано и водата минава под корубите. Колко пъти казвам на кмета, че не искам да ми прави калдаръм, а да зарови пътя, защото като завали и се пързаля, пътят е на една страна. Засипваме  го  сами. Сега  в момеинта сме го засипали с пясък.  Елате да видите какво е тук, това е най – мръсното дере, а кметът  ми вика да не забравям, че живея в село. Той сложи уредите в училището в спортния салон и преди две години дъщеря ми вика: ”Майко, ще ми даваш ли пари кметът да ме тренира?” Ами как да и дам пари, тези уреди трябва да са на центъра. Санираха училището, но колко пари е, не знам.  Аз държах 28 години училищната земя, която е 25 дка., но директорката ме изгони, макар, че исках да играя на търг и я дадоха на Д. Л. без търг и без конкурс. Аз съм разочарована от управията. Сега имаме кандидат г-н Ненчо Яков. Той ми е комшия, винаги, когато съм отишла, ми е свършил услуга.

     В разговора се намеси и  г-н Яков – кандидат за кмет на изборите през 2019 от Социалистическа партия „Български път”.” Тук има хора по програмата „Временна заетост” четири човека за парка на баните, но те цял ден не изтрезняват. За осем месеца изчистиха осем метра. От 6 години, когато бяха последните наводнения, не е почиствано дерето. Сега почистват центъра. Водата на така наречено сухо дере  отива до моста, който падна преди години. Тази вода обира водата на четири язовира. Каналите от язовирите са задръстени и от там като прелее, влиза в това дере и всичко надолу става потоп. Тук е единственият мост, който разделя селото и ако стане нещо, няма от къде да се мине.”

Снимките, които виждате,  показват главния път от републиканската пътна мрежа, непипнат пет години. В близост до къщите водата върви по улицата, виждате и началото на вливането водите.

                                                                                             Петрана Узунова

Предишна статия

МОЖЕ ЛИ С ЛЪЖИ ЗА МОТОПИСТА ДА СЕ СТАНЕ КМЕТ?

Следваща статия

ДВАМА БУДИТЕЛИ

Други интересни