Мечта, падаща звезда и корумпирани предатели на националния стадион

Автор: Няма коментари Сподели:

                                       Елена Гунчева

Персеидите са прекрасни. И дори да не вярвам в поверието за пожеланията, когато видиш падаща звезда, си помечтах. Например да съм скромен просветен диктатор в една държава, например Мъргария. И се размечтах откъде ще почна.

След дълъг и сериозен размисъл стигнах до извода, че Аугусто и китайците са били прави. Затова ще събера всички корумпирани предатели на националния стадион, публиката може да влиза безплатно, но задължително да си носи камъни. И там, всеки един ще бъде съден от народ. Един камък – един глас “виновен”. А присъдата за предателите е ясна. И да бъде изпълнена от народа. 

Втора по ред ми хвана окото идеята за национализация. На енергетика, мини, корабостроителници, както и на всички приватизирани и неработещи заводи и предприятия. И инвестиране на държавата в тях, за да заработят и да има работни места. А чуждите инвеститори – до границата и бегом. Държавата трябва да стане най-големият инвеститор на себе си.

 Трето – драстично орязване на социалните помощи за тези, които са безработни и не искат да работят. Осигуряване на работа за всеки, дори да е обществен труд. Повишаване на данъците с прогресивна ставка, така че богатите да плащат сериозни данъци, а бедните да бъдат облекчени от данъчната тежест. Да не се плащат здравни осигуровки, а от увеличените данъци да се финансира здравната система за всички безплатно, без лимит. Приоритет да бъдат децата.

 Четвърто. Забрана за внос на продукти, които се произвеждат в държавата или високи мита за вносните. Забрана за прекупвачите за надценка над разумната търговска печалба. Незабавно премахване на нелепите и излишни регистрации, режими и разрешителни за селското стопанство, икономика и бизнес. Облекчаване реда за строителство и намаляване на изисквания брой документи.

 Пето. Намаляване на администрацията)наполовина с оставане на работа само на тези, които разбират за какво са там, с ежегодни анонимни тестове. Забрана за партийни назначения и общ държавен конкурс за държавни служители.

 Шесто. Разтоварване на учителите от бюрократичните изисквания, строг ред и правила в училищата, въвеждане на единна държавна униформа, задължителна за учениците. Въвеждане на наказания за лошо поведение. Единни учебници за всички класове, одобрени от практикуващи и уважавани учители.

Седмо….и осмо…..звездите свършиха 🙂

 Събудих се и се наложи да отида до общината да проверя преписката на един клиент, която отлежава от 2014 година по бюрата. Пак се размечтах. Този път за другаря Калашников!

                       Елена Гунчева, фейсбук              

https://frognews.bg/novini/mechta-padashta-zvezda-korumpirani-predateli-natsionalniia-stadion.html?fbclid=IwAR05qhJ7zP6f4bfhmgoaIVe5T2jJUQ7dSrj6NvySBJ15rdSD6oQbz-wzEvk

Предишна статия

РОБИТЕ ИМАТ ПОВЕЧЕ ПРАВА

Следваща статия

Hяма смисъл от ходене по дирите на всеки един Номенклатурчик, за да бъде изобличен…

Други интересни