Hяма смисъл от ходене по дирите на всеки един Номенклатурчик, за да бъде изобличен…

Автор: Няма коментари Сподели:

Тук виждам същото явление, с което се опитвам да се преборя от поне десет години – отвличане вниманието на хората чрез клюки: красиво написани, тъжни до плач, безусловно предизвикват съгласието на всички, но… от това нищо не следва, освен отнетото време.

На такива писания е цар и нашият голям приятел и съмишленик на ЗАЕДНО, проф. д-р Чалдъков, един от най-благите интелектуалци у нас. Множество пъти сме говорили двамата, той винаги се съгласява, но иначе не може и пак така си продължава (той е все пак и по-възрастен). Ние си го обичаме и продължаваме да публикуваме прекрасните му есета по сайтовете…

На други автори съм поместил множество работи от преди десетина години на сайта zaedno.mobi, включително обмен на писма, в които им обяснявам защо повече няма да ги чета, въпреки множеството прекрасни журналистически творби… По този въпрос вече писахме, с повод Стоянчовите излияния.

Аз съм срещал името Елена Гунчева – възможно е и да съм обменил мейл с нея, в който обяснявам същото на безброй вече хора: след като има (социо-икономическа теория, като част от) доктрина предлагаща пътя за България извън блатото, и след като в тази доктрина е постулирано, че от Номенклатурата-виновник за националната катастрофа може да се очакват само по-нататъшни безобразия и непрекъснато влошаване на икономическото състояние на средния българин, не само няма смисъл от ходене по дирите на всеки един Номенклатурчик, за да бъде изобличен, но това е и вредно за нацията, понеже времето и силите се дренират безсмислено, вместо да се посветят на действия към необходимата радикална промяна. Това също го предъвкваме за не знам кой път.

Със сигурност е възможно някои от тези нови автори да не знаят горното, да не са чували за ДД ЗАЕДНО, или да са чули нещо, но да не са прочели нищо. Но аз не мога да си хабя времето повече с всеки индивидуално, още повече, че често такива статии са писани с цел дискредитиране на една партийна групировка, в полза на техни политически противници. Това се интензифицира преди всеки изборен тур, като обикновено след мой коментар, че най-добре е изборите да бъдат бойкотирани, от съответната голяма група, където са ме сложили на копие, тръгват да ми обясняват колко не съм прав и как техния човек ще докара промяната… Разбира се, никой от тия не си е направил труда да прочете нещо за Номенклатурокрация, ДД ЗАЕДНО и пр. Защото те вече знаят всичко и никой на нищо повече не може да ги научи. А има и такива, които ми твърдят “това не е ново”, и дори “това аз съм го написал много отдавна”… Хубаво, де, за какво спорим тогава – щом сте го измислили Вие, заповядайте в ЗАЕДНО, какво правите при хората гласуващи за “нашия президент”, и т.н.

                                                                                                Иван Даракчиев                                      

Предишна статия

Мечта, падаща звезда и корумпирани предатели на националния стадион

Следваща статия

«Навсегда останусь охотником за людьми»

Други интересни