ОБРЪЩЕНИЕ към членовете, съмишлениците и симпатизантите на ДД ЗАЕДНО

Автор: Няма коментари Сподели:

ОБРЪЩЕНИЕкъм членовете, съмишлениците и симпатизантите на ДД ЗАЕДНО 

                             Иван Даракчиев 

В речите си пред Европейския Парламент Найджъл Фараж безброй пъти потвърждава характеристиката на типичния Номенклатурчик съгласно тезата за Номенклатурокрацията, докато обрисува било “компетентността” на водещите политици в ЕП и ЕК, било техния модус операнди като група, или просто индивидуалните им действия. 

В нощта преди изборите изгледах(отново) всичките му най-важни речи в ЕП, а след това и видеоматериали от радио интервюта, където той е било интервюирания, било интервюиращия(всичко налично в Гугъл). Коментарите ми отпреди важат и сега /виж https://www.academia.edu/38970108/Nigel_Farage_BREXIT_and_political_dissent/, но открих новости! 

Най-важните открития: 

1. И Найджъл Фараж, както и голяма част от интервюираните (които докосваха този пункт) единодушно заключават, че за депутати не трябва да бъдат избирани хора, които не са работили истинска работа(не са участвали в истинска стопанска дейност).Ако някой от тях погледне критериите за набиране на управленчески кадър в новата България /виж https://www.academia.edu/8735447/ (Основните икономически съображения предопределящи предстоящата революция в България)/, не може да не се усмихне доволно – а също и като разбере, че на нас и депутати не ни трябват! 

2. Ерозия на доверието към “истаблишмънт”-а съществува не само в Европа, а и  в целия останал свят. Някои просто декларират, че ненавиждат политиците. Тоест, вече документирано ние не сме единствените обявени противници на международната Номенклатура!

3. Поради кратките срокове, Найджъл Фараж е регистрирал “Брексит”-партията като корпорация (търговско дружество). Не познавам в детайли законите и правилата за регистриране на политически субект в Обединеното Кралство, но изглежда, че е достатъчно една група да се регистрира като юридическо лице, за да бъде легитимен участник в избори.

4. По-интересното е, че идеята да се третира системата на управление, набиране(наемане) на кадри и пр. точно така както това става в една голяма корпорация, е в сърцевината на проекта ЗАЕДНО! Понеже не вярвам Найджъл Фараж да е чул за нас и още по-малко да е чел  нещо от нас, трябва да заключа, че просто неговият мисловен процес е минал по същия път. 

5. Запитан как новата партия ще взема решения, Найджъл Фараж декларира, че това ще става по нова, различна от стандартната схема: всеки член ще има директен (електронен) глас при решаването на проблемите, при избора на кандидати за депутати, и т.н. Това звучи като нашия “перманентен референдум” – макар и само приложен към една политическа група. Както и по-горе, това звучи като мислене тип ЗАЕДНО. Днес ДД ЗАЕДНО може да се дефинира като изцяло виртуална организация, а когато се учреди по Закона за политическите партии, ще се промени съвсем малко, с което ще бъде каквото е сега партията “БРЕКСИТ” в Обединеното Кралство. 

6. Новата партия няма да изготвя и публикува “Манифест”, каквато е тактиката на всички големи политически партии в Обединеното Кралство преди всички общи избори(след което те традиционно не го изпълняват – според всички запитани за това интервюирани), а ще изработи “Договор” с нацията. Ами това е точно сърцевината на предизборната стратегия на ДД ЗАЕДНО, разписана в тезисите. И точно заради стриктното спазване на този договор е изискването членовете ни да подпишат Декларацията(а кандидатите за депутати ще трябва да подпишат и втора Декларация, за  лоялност,  със строги санкции и наказания, при нарушения), с което припознават сериозността на задачата и отговорността, която поемат с търсенето на мандат от народа за ДД ЗАЕДНО и Програмата му. 

7. Членството в партията “Брексит” става срещу 25 паунда, като членската маса за отрицателно време е стигнала почти 100 000! Това прави завидно самофинансиране, отгоре на което идват дарения от” по няколко хиляди (докъм 20 000, че и повече). Паралелът с нашите условия оставям на четящите този документ. 

8. Всички заклеймяваха и депутатите, и правителството, и опозицията, но никой, включително Найджъл Фараж, не спомена най-важното събитие, което доведе до този невъобразим хаос – веднага след референдума през юни 2016 г. някой (предполагам човек на Сорос, който обяви, че ще изхарчи 500 милиона паунда, за да предотврати БРЕКСИТ) подаде петиция в съда и съдът постанови, че Парламентът трябва да има думата относно подробностите по напущането на ЕС. Това е нарушаване на демократичните принципи – след като висшия (пряк) законодателен орган отсъди, неговото решение не може да бъде обект на каквито и да било решения на по-низшия (представителния), а просто да се изпълнява от изпълнителната власт по най- ефикасния за нацията начин – по нейна преценка. Доколкото ми е известно, аз съм единственият, който написа критична бележка по този казус (https://www.academia.edu/31096226/The_British_judiciary_is_totally_confused_it_allows_the_Servant_to_deliberate_after_the_Master_has_closed_the_case_and_gone_home ). Разбира се, статията въобще не стигна до големите медии, които доста преди това бяха престанали да публикуват неудобни за техните господари есета.

В заключение се очертава следното:

Имам намерението скоро след изборите да свикам в БТА пресконференция по повод открадването на името ЗАЕДНО /виж https://www.academia.edu/36817426/(Знамето наречено ЗАЕДНО)/, както и злоупотребата с терминологията ни – с цел разграничаването ни от злоупотребяващите. Минималният резултат би бил, че най-после в общественото пространство ще се появи истинското дисидентство. 

След горните открития се питам дали не е добра идея да свържем името на проекта си с видимостта, която би ни дала напр. “БУЛЕКСИТ”. С други думи, да дигнем шум около факта, че ДД ЗАЕДНО предлага на българите ПРОГРАМАТА си за извеждане от днешното трагично положение, която съдържа “Проектът БУЛЕКСИТ”. Въпреки че този проект е всъщност само една точка от програма състояща се от общо 44 големи стъпки-проекти /вижhttp://zaedno.mobi/Zaedno/Nacalo_files/111222333.pdf (ПРОГРАМА), където той фигурира под №23/, оповестяването му би дало огромна видимост на Движението(за шока в Брюксел да не говорим,  ако допуснем, че ще се разчуе) – и със сигурност ще пробуди доста от спящите българи,  а и невярващите. При всички положения, българите ще разберат, че ДД ЗАЕДНО предлага стратегия, предлага алтернатива, предлага надежда, която – когато се прегърне от мнозинството – ще съживи коматозна България.

С настоящето се обръщам към всички от ДД ЗАЕДНО с молба за кратко мнение(да/не – дългите излияния няма да имам време да чета), както и евентуални алтернативи на името БУЛЕКСИТ; ако  нямате мнение или предложение, не е проблем – ще приемем, че мълчанието е знак за пълно съгласие без допълнителни предложения.

Очевидно, в подготовка за горното ще трябва да публикувам синтез на всички аргументи против членството на България в ЕС – отделни елементи на който синтез са разхвърляни всред множество публикации, начиная от няколко глави в книгата ми за България (IvanD., Bulgaria, terra%europeansis%incognita,%ISBN”978H954H91584H3H4). Работата по този материал започва днес и трябва да е завършена преди пресконференцията. 

                                                                                                                     Бургас, 6.05.2019 г.

Предишна статия

В ОБЩИНА ХИСАРЯ БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ СПЕЧЕЛИ ЕВРОИЗБОРИТЕ

Следваща статия

МЛАДИ БЯХМЕ – ЛЪЖЕХМЕ СЕ…

Други интересни