МЛАДИ БЯХМЕ – ЛЪЖЕХМЕ СЕ…

Автор: Няма коментари Сподели:

И като събрала една Искра едни прилепи в нощта, и като точи едно предаване…А събеседниците й – все поборници за великата българска демокрация!
Едната от запенените жени изтъкна като голяма своя заслуга за днешния ден как спала в палатка през лятото на 1991 година до парламента. А вътре подписвали конституцията… Сериозен принос, няма що…

Друг до нея пък пътувал с предизборните коли на СДС, сварила ги нощта: ах, колко страшно било, докато стигнат Монтана!

Оказа се, че нощните прилепи били по онова време студенти, жарко вярвали, че животът ще „ дойде по-хубав от песен, по-хубав от пролетен ден…” , търчали насам –натам…Накъдето ги лашнат Сорос и демократичните ястреби. Сега правят панихида на младежкия си наивитет…
Но, сепна се един от зелените филизи на демокрацията: нямало да е така, ако още през 1991 година БСП се била извинила и да поиска прошка! Рекох си – тъкмо да повярвам, че са поузрели и хоп, показаха наивитет, сякаш изваден от фризера на онова време. Никой не може да носи вина заради делата на други – това е в основата на християнското учение. Дори децата не могат да носят вина за греховете на бащите си!
И какво щеше да се промени, ако БСП беше рекла: виновни сме, дайте прошка! За кое са виновни? А доброто през онова време на чия сметка остава? И кой ще даде прошката: Иван Костов, Тренчев, меката китка Соколов или другият му партньор – Лучников? Сред тази сбирщина, наречена СДС, имаше един свястен! Ала те и него опозориха, защото беше демократ, а те ментета. Сещате се за кого става дума – Петър Дертлиев!
Очевидно нощните прилепи бяха успешно се прилепили към „Америка за България” и там осребряваха всяка своя телевизионна дума! И редяха банални и мухлясали клишета. Жалко за наивността им някога, но не бяха само те!

Както е казвал вече сваления Тодор Живков: ех, млади бяхме някога – лъжехме се!

Стефан Северин                                            https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

ОБРЪЩЕНИЕ към членовете, съмишлениците и симпатизантите на ДД ЗАЕДНО

Следваща статия

Това е истината! Някой нещо?

Други интересни