В ОБЩИНА ХИСАРЯ БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ СПЕЧЕЛИ ЕВРОИЗБОРИТЕ

Автор: Няма коментари Сподели:

    Само в секцията, разположена в читалище „Иван Вазов” БСП губи, а печели включително и в Мало Крушево – каза председателят на общинската организация на БСП – Пенчо Шапков. Той не е могъл да се зарадва достатъчно, след като е чул , че в България БСП губи от ГЕРБ. Надява се, че на Националния съвет на БСП във вторник ще бъде направен пълен анализ и този, който е виновен, ше си плати за грешката.

    Колкото до изборите за местна власт на 27 октомври 2019 година, Пенчо Шапков счита, че евроизборите няма да имат нищо общо с местните и не трябва резултатите от тези избори да се пренасят автоматично на избора за кметове и общински  съветници. През 2015 година на местните избори БСП събра 1 037 гласа.

    Както каза Шапков ще има събрания по села и всеки член на БСП ще може свободно да изкаже мнение и предложение за кмет на община и на село. После ще се проведе общинска конференция, на която ще се разгледат предложенията и ще се определят точните хора. На въпроса ми, че се носи слух за трима членове на БСП – потенциални кандидати, той отговори, че всеки може са си приказва каквото иска, но истината ще  излезе наяве след конференцията на БСП. Пенчо Шапков не определи датата на конференцията.

   И  така БСП с 1 123 гласа спечели изборите в община Хисаря. На второ място са ГЕРБ, при които бяха и СДС със 796 гласа. За ВМРО гласуваха 186 човека. Подробности за останалите партии ще ви дадем в следващата новина.

                                                                                            Тракийски Cвят

Предишна статия

ХОРАТА НЕ ГЛАСУВАХА

Следваща статия

ОБРЪЩЕНИЕ към членовете, съмишлениците и симпатизантите на ДД ЗАЕДНО

Други интересни