СВИРЕПА ЦЕНЗУРА! БНТ „КОКО“ ЗАБРАНИ НА ВАЛЯ АХЧИЕВА ДА ГОВОРИ! И ГО НАПРАВИ ПАК, ДОКАТО Е С „ТЕЖКА ИНФЕКЦИЯ“ „БОЛЕН ГОШКО ЗА КОКОШКА“

Автор: Няма коментари Сподели:

Предаване на Валя Ахчиева „Открито“ е било свалено от ефир по време на монтажа на предаването. Валя Ахчиева е направила разследване за незаконен бетонов център в село Ябланово и предаването е трябвало да се излъчи на 27 януари т.г. Същият ден УС на БНТ решава предаването „Открито“ да бъде свалено изобщо от ефира на БНТ.

Шефът на БНТ Коко Каменаров налага и наказание на Валя Ахчиева „предупреждение за уволнение“.

Днес Валя Ахчиева депозира жалба в Софийски градски съд, оспорвайки наказанието.

Безумното поведение на ръководството на БНТ обаче не спира дотук. Преди няколко дни Ахчиева получава по пощата си писмо от шефа на БНТ Коко Каменаров, с което Каменаров и ЗАБРАНЯВА да разпространява информация в други медии.

Валя Ахчиева коментира: „Представила съм документи, от които става ясно, че това наказание е незаконосъобразно и трябва да бъде отменено. Наказанието ми е наложено без причина и е във връзка с последното ми журналистическо разследване за незаконен бетонов център в село Ябланово в Сливенска област. Наказанието е свързано с моето желание да докажа по независим път с експертиза и лабораторни изпитвания дали бетонът от незаконния бетонов център, с който са построени къщи, е опасен за живота и здравето на хората, които живеят в тях. Това наказание е репресия срещу мен в конкретния случай, но то е репресия и срещу всички журналисти в България и правото им и задължението им да събират независими доказателства за техните журналистически разследвания.

Считам, че е недопустимо да се ограничава свободата на един журналист и сега, заради това, че аз разговарям с журналисти, заради това, че аз пиша и правя журналистически разследвания за сайта euelectionsbulgaria.com – сайт за независима европейска журналистика, който се финансира по програмата от ЕП, аз сега очаквам спрямо мен да бъдат предприети още по-драстични мерки за ограничаване на конституционните ми права – правото на труд, правото на свободно изразяване и правото да разпространявам информация. По-страшното е друго – че репресията не е само срещу мен, а е и срещу други журналисти в София и цялата страна, а репресията срещу журналисти не е правен проблем, това е политически проблем.“

И сега се дръжте здраво! Писмото, подписано от шефа на БНТ Коко Каменаров със забрана Валя Ахчиева, едва ли не, да не си отваря изобщо устата, е с дата 18 февруари т.г.

А точно на тази дата Каменаров е в болнични! Точно на този ден трябваше да се яви в съда по делото, заведено срещу него, че е карал пиян, но той осуети делото с изваден болничен лист, заради който гръмна скандал. Още повече, че Каменаров лъсна и в Брюксел по времето на болничния си лист.

Така, на практика, Каменаров сам е подписал „присъдата си“, че на 18 февруари е бил на работа, подписал е писмо със забрана насочена срещу Валя Ахчиева, а в същото време пред съда е представил болничен лист, според който лежи с тежка инфекция на горните дихателни пътища.

Валя Ахчиева заяви, че ще предостави писмото на СГС, във връзка с проверката, която назначи съдията за това фалшив ли е болничния лист на Каменаров.

СВИРЕПА ЦЕНЗУРА!

Това илюстрират действията на въпросното лице „Коко“, което е назначено да ръководи БНТ, която пък ние, данъкоплатците, издържаме с данъкоплатските си пари.

Да сваляш разследващи предавания на Валя Ахчиева от ефир, само за да пълзиш угодно пред управленците и в същото време да се пъчиш каква „журналистика“ цъфти в подопечната ти БНТ, е ОТВРАТИТЕЛНО ЛИЦЕМЕРИЕ И БЕЗОБРАЗНА НАГЛОСТ!

На всичкото отгоре да ЗАБРАНЯВАШ НА ЖУРНАЛИСТ да говори, пише и изобщо да мърда, само защото трябва да му затвориш устата по поръчка на ХУНТАТА, която управлява държавата, е мракобесие!

Нали не смятате, че лицето, шеф на БНТ, „Коко“, се саморазправя с Валя Ахчиева ей така просто?

По всичко личи, че срещу Ахчиева е упражнена зловеща поръчка от страна на Властта, засегната от разследванията и, а лицето „Коко“ просто е послушният изпълнител.

В същото време същият тоя шеф на БНТ финтира съд с болничен лист, според който трябва да лежи на легло, а маха гащи в Брюксел и подписва писма със ЗАБРАНИ разследващ журналист да говори пак докато иначе трябва да лежи болен. Но никой не го пипа, защото е „правилен“ и такъв трябва на Хунтата, която управлява държавата.

В тази държава – кочина вилнее нагла Диктатура.

Апропо, вие сещате ли се лицето „Коко“ някога да е бил журналист? За разследващ пък, да не говорим.

Що се чудите тогава кой и защо го е турнал да ръководи БНТ и да раздава „морал“ как се прави разследваща журналистика?!

Няма такава кочина просто. Няма.

Кочина, в която първата проститутка заедно с четвъртата проститутка са като „болен Гошко за кокошка“ и колят, и бесят. Всеки, който отстоява мисията си на журналист. А не на говорител с аутокю!

                                        Веселина Томова                        http://afera.bg

Предишна статия

ГОЛЯМА ЗАДУШНИЦА… И – ПАДНАЛ НА КОЛЕНИ, КАКВО РЕДЯ – МОЛИТВА ИЛИ ПЕСЕН?

Следваща статия

ДА СВЕДЕМ ГЛАВИ ПРЕД ГЕРОИТЕ!

Други интересни