Камък в Родопите лекува рак

Автор: Няма коментари Сподели:

    Зеолитните скали край Бели пласт крият тайни за човешкото здраве

                                                                               Иво АНГЕЛОВ

Чудодеен камък в Родопите помага в лечението на рак и стомашни заболявания, разказа пред “България Днес” кметът на кърджалийското село Бели пласт Тасим Осман.

Край селото тече вода през скали от зеолит, в които се съдържа минералът клиноптилолид. Именно неговото действие според местните хора е лечебно и ги предпазва от тежки болести.

“Цялото село се радваме на тази лековита вода, която пием от две чешми край Бели пласт. Всички са доволни от нейния вкус и качества. Някои наши хора са я изследвали тая вода и оттам знаем, че е лековита. Тя тече през скалите от зеолит, в който се съдържа минералът клиноптилолид. Той има свойството да пречиства организма от отрови и тежки метали. Много помага за стомашните болести и бъбреците”, споделя местният лидер.

Осман се похвали, че също пие от течността с минерали и се радва на отлично здраве. В селото пък от години няма човек, който да се оплаче от тежко заболяване, което още повече засилва вярванията, че скалите имат чудодейна сила.
“От цялата страна се стичат хора, за да си пълнят от лечебната вода. Някои идват с туби, а други с цели бидони. Мнозина научиха за минерала във водата, но нямаме проблем с това – нека и други да се лекуват и да са здрави. Този камък е по-добър от всякакво лекарство”, добави още кметът на Бели пласт.

Местните са убедени, че причината за дълголетието им не е някакъв наследствен ген, а водата, която пият. Съчетаването на живителната течност с минерала била основната причина в Родопите да има толкова много столетници, коментираха още жителите на кърджалийското село Бели пласт.

Image title

Според вярванията употребата на вода с чудодейния минерал нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето и напрегнатостта. Хората, които приемат клиноптилолид, не страдат от болести като язви, гастрити, колити, нямат и проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система.

Камъкът помага още за детоксикация на черния дроб и за лечение на инфекции на пикочните пътища и зъбната плака.

Поставен във водна среда, клиноптилолидът елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване, смятат специалисти.

                                                                                                 http://www.bgdnes.bg/Article/1920230

Помага срещу безсъние и високо кръвноСпоред вярванията употребата на вода с чудодейния минерал нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето и напрегнатостта. Хората, които приемат клиноптилолид, не страдат от болести като язви, гастрити, колити, нямат и проблеми на но-Image titleсъдовата и нервната система.Камъкът помага още за детоксикация на черния дроб и за лечение на инфекции на пикочните пътища и зъбната плака

%3Cmeta%20name=%22CatCut3cf3282533%22%20content=%22CAE788B94573A66A5ADD3FDA91152DF9Y9658%22%20/%3E

Предишна статия

Интервю на Ирина Кирилова с Коста Стаменов

Следваща статия

Зелените: Сечта в Родопите не ни интересува

Други интересни