ДА СВЕДЕМ ГЛАВИ ПРЕД ГЕРОИТЕ!

Автор: Няма коментари Сподели:

     Пищна заря – проверка подготвя община Хисаря за деня на Освобождението ни от турско робство. Ще пристигнат от Карлово военни , командвани от бригаден генерал Пламен Йорданов, за да участват в тържеството по случай 3 март. В програмата ще вземат участие младежки танцов състав от читалище „Искра” – Миромир, самодейци от вериговското читалище”Антон Билкин”, ученици и граждани. Слово за празника ще произнесе кметът на общината – инж. Пенка Дойкова.

Всичко това ще стане пред паметника „Априлци”в квартал Веригово – Хисаря. Началото е в 18 часа и 30 минути на 1 март 2019 година.

    Няма съмнение, че обществеността ще бъде там, за да отдаде заслуженото на загиналите за нашата свобода. Защото няма друг такъв народ като нашия – след петстотин години робство да запази езика, вярата, писмеността си и песните, които носят духа и истината за тежки години, свършили с Руско – турската освободителна война, в която загинаха българи, руснаци, финландци, румънци и други. 

141 години минаха от тогава, но България се прекланя и ще се прекланя пред подвига на всички, които сложиха отново името на една държава на картата на Европа.

Поклон пред всички, които пет века умираха, но оставаха българи!

                                                                 ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

СВИРЕПА ЦЕНЗУРА! БНТ „КОКО“ ЗАБРАНИ НА ВАЛЯ АХЧИЕВА ДА ГОВОРИ! И ГО НАПРАВИ ПАК, ДОКАТО Е С „ТЕЖКА ИНФЕКЦИЯ“ „БОЛЕН ГОШКО ЗА КОКОШКА“

Следваща статия

ТЯ ИДВА!

Други интересни