Руски духовници в Regions.ru: Президентът на треторазредна България ще го е срам за своите думи…

Автор: Няма коментари Сподели:

В руската медия Regions.ru руски свещеници коментират визитата та патриарх Кирил в България и злостно нападат българския президент Румен Радев в отговора му на имперските нападки на руския духовен глава във връзка с Освобождението на България.

Мисля, че съвсем скоро президентът на България ще го е срам от своите думи. И да благодарим на нашия партриарх, както се полага на духовния глава на нацията, че му  направи забележка за грешната му позиция  и възгледи.

 Ние оценяваме това и навярно на всички ще стане ясно, че с дребни реверанси политически успех не може да постигнеш – нито сега, нито в бъдеще. Това казва Протоиерей Вячеслав Кочкин, ръководител на отдел в Орска пархия.

                                              Ето и мнението и на други руски свещеници:

” Ъгълът от който президента на България коментира участието и ролята на Русия в освобождението на страната си, свидетелства, че днес висшите ръководители на България са обвързани с политическа коректност и за да ѝ угодят, са готови да изкривят историческата действителност”, казва свещеник Филип Иляшенко, зам.-декан на историческия факултет на Православния Свято-Тихоновски хуманитарен университет.

По думите му е очевидно , че днес висшите длъжностни лица на треторазредна европейска страна не могат да си позволят да кажат истината за Русия, за руснаците, в угода на външна сила са длъжни да говорят някакви абсурдни неща за някакви отделни народи, участвали в освобождението на България. Така може да излезе, че България е била освободена от немците, защото в руската армия е имало много офицери с немски фамилии…

Изказването на българския президент коментира и  протоиерей Александър Кузин от московския храм “Козма и Дамиан” в Шубино. “Той /блр. Румен Радев/ е принуден да говори това, което му диктуват политическите му шефове и финансовите му спонсори. Мнението на българския народ е съвършено различно и ние го знаем.

 Но ръководството на България десетки години върви в разрез с народното мнение и народното почитание към паметта на руските воини, освободили България, и нашия император, подарил им свободата и държавността….

Според протоиерей Александр Добродеев, зам.-завеждащ на сектор в Синодалния отдел за връзки с армията и прахоохранителните органи на Русия, ако президентът на България беше казал истината за Русия, той щеше да престане да бъде президент на България. Това е елементарна зависимост от господарите, които са го поставили там…

   https://frognews.bg/novini/ruski-duhovnitsi-regions-prezidentat-tretorazredna-balgariia-moje-pozvoli-istinata-rusiia.html

Предишна статия

Илиян Василев: Сидеров ще свали правителството – Москва даде заповед

Следваща статия

“Ракът е лечим! Моята рецепта е помогнала на много хора”

Други интересни