Илиян Василев: Сидеров ще свали правителството – Москва даде заповед

Автор: Няма коментари Сподели:

Като човек отблизо запознат с привилегиите, които руската държава предостави на Руската православна църква, включително правото за безмитен внос при това не само на цигари, но и на акцизни и стратегически стоки – канал, който се използваше включително и от руската организирана престъпност и руските специални служби, мога да потвърдя, че думите на Валери Симеонов не представляват никаква новина или извънредно откритие. Това по фактологията.

В тези сделки има толкова защита на Вярата, колкото в наличието на Бреге часовник на ръката на Негово Светейшество.

Друг въпрос е дали Валери Симеонов трябваше да влиза в бруталния тон на Патриарх Кирил. Вероятно е искал да защити честта на българския президент, който сам се е скрил в миша дупка и вече пет дни как мълчи геройски на Дондуков 1.

В този вид Патриотичния фронт няма как да остане цял – Сидеров ще свали правителството, заедно с Каракачанов. Обърнете внимание как реагират медиите на Пеевски – тотална защита на Сидеров. Ето тук е разковничето.  Докато Пеевски има нужда от Борисов – Сидеров ще мълчи и подкрепя, защото получава такива пари от Пеевски, които може само да сънува ако падне от власт.

Но Москва има нужда от дестабилизация на България, поради “недопустимата” и роля по евроатлантизацията на Западните Балкани, докато Кремъл държи да ги дестабилизира и използва като свой коз в играта с НАТО и ЕС. Много от операциите на руското разузнаване се провеждат от базата в София.

Проблемът обаче остава – българският президент мълчи и се спотайва. Нямало стенограма от срещата с Патриарх Кирил !? Това е абсурд, още повече по признание на руската страна е имало и аудио и видеозапис. Отчаянието е взело връх защото няма как при тази агресия на руския патриарх да се докаже, че Радев е защитил честта и достойноството на страната си. А това ще му срине рейтинга, на който разчитат и в БСП и в Москва.

Винаги съм се чудел къде изчезва мъжеството на българските политици при среща с руската агресивност?

Оставането на Сидеров в управлението е голямото унижение на българската нация. Изолацията му, негова и на неговите последователи, е задължителна от гледна точка на националната сигурност. По силата на участието си в управлението на страната той има достъп до държавни тайни, чувствителна информация и възможност да влияе върху ключови решения, които касаят националната сигурност.

Не Валери Симеонов, а Сидеров дължи извинение към българската нация за поведението си, което уронва националното достойнство. Думите на Патриарх Кирил за българските държавници, които не можели да говорят без листче, излизат извън всякакви мислими и немислими рамки не само на протокола, но и на елементарното възпитание.

Участието на Сидеров във властта е стратегически риск, той като е доказал първичната отдаденост на чужд интерес.

Илиян Василев    Steemet           

    https://frognews.bg/politika/iliian-vasilev-siderov-shte-svali-pravitelstvoto-moskva-dade-zapoved.html

Предишна статия

Арман Бабикян: Преди бяха Калинки, сега са Гинки

Следваща статия

Руски духовници в Regions.ru: Президентът на треторазредна България ще го е срам за своите думи…

Други интересни