Цецо с рекорд на Молитвената закуска в САЩ…

Автор: Няма коментари Сподели:

Така изглежда масовката…

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ и зам. на Борисов в партията Цветан Цветанов ще води българската група на Молитвената закуска (National Prayer Breakfast) в САЩ. Цецо ще е за пети път на масовката. Рекорд!

Ще го придружават депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев, кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на Бургас Димитър Николов и кметът на Пловдив Иван Тотев.

Цветанов предупредил нашите да не попълват колекциите си от лъжички салфетки и солници, защото в залите било пълно с камери. Вече е имало конфузни ситуации с такива, които свили я виличка, я кърпичка с логото на християнската организация, която организира закуската Fellowship Foundation. 

Цецо казал на последния инструктаж: „Да не се излагаме пред чужденците, а аз да се червя пред Тръмп“.

 Какво всъщност представлява този световен предиобеден банкет?  

 Молитвената закуска се провежда в САЩ от 1953 г. Отначало са участвали само лично поканени гости от различни страни. После всяка страна почнала да определяла своите пратеници. Напоследък обаче достъпът е почти свободен и всеки, който много иска да се изтъпани на закуската, може да се уреди с малко връзки. Според Ню Йорк Тайм „Мероприятието е придобило неприлични размери, което размива смисъла“. Все пак американският президент кани част от участниците.

 Тази година на 8 февруари на масите ще седнат представители на 185 страни. Русия, например, ще бъде представена от над 70 души. Трима от тях са депутати. Украйна изпраща 70 човека, което си е цяла мотопехотна рота, според руски медии… 

По данни на организаторите, зад масите ще се подредят над 4 000 души. 

Остава загадка как президентът Доналд Тръмп ще открие сред тях Цецо, за да го поздрави…

 Представителите от различни страни са пръснати на различни маси. Сигурно е само, че поне един или двама от нашите ще си правят компания с депутатите от Киргизтан Осмонбек Артикбаев, Талайбек Масарибов и Алмазбек Баатирбеков. Предполага се, че ще общуват на руски език.

Подобни Молитвени закуски се провеждат в над 60 страни по света. Всяка година гости канят Израел, Испания, Канада, Южна Корея, Япония, Украйна, Великобритания, Германия, Белгия, Русия и др.

 Височайшите ни избраници ще могат да изпият по един чай и да ударят по някоя водка в т.нар. „Руски дом“, който ще бъде отворен по време на завтрака в САЩ. Подробности обаче не са известни тъй като има още процедури, които трябва да се изминат след излизането на американския списък „Кремъл“, обявен преди десетина дни. В него фигурират над 200 руски висши чиновници, бизнесмени, политици.

 Цветан Цветанов е истински шампион по участие в американските закуски – цели 5 (пет) пъти. Три пъти бил участвал украинец, но това не е потвърдено официално.

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/tsetso-rekord-molitvenata-zakuska-sasht-uchastvat-4-000-185-strani.html

Предишна статия

Законът за медиите ни води към диктатура на Сотир Методиев Пеевски

Следваща статия

Община Силистра изнудвала бизнесмен, за да му плати дължимото

Други интересни