Законът за медиите ни води към диктатура на Сотир Методиев Пеевски

Автор: Няма коментари Сподели:

Законопроектът за медиите на Делян Пеевски, който само формално е депутат и законодател, но не ходи на работа, демонстрира невиждана наглост. Това заяви пред Frognews.bg журналистът Люба Кулезич.

„Този акт е по-нагъл дори от законопроекта му за разграбената КТБ, защото дори преди да се организира фалита на банката, с помощта на т.нар. Пеевски медии, депутатът от ДПС вече беше окупирал медийната среда“, поясни Кулезич.

 „Това е откровен акт на нападение срещу последните останали медии, които проявяват критичност към властта и към личността на Пеевски. Те не могат да разчитат на пазарно финансиране, поради влиянието на обектите на тяхната критика, затова разчитат на дотации като начин за осигуряване на финансиране. Целта на този законопроект е да се удари точно този аспект“, уточни Кулезич.

 По думите й обаче зад припряните действия на Пеевски се забелязва и нарастване на напрежението между него и Бойко Борисов.

 „Кого предизвиква по този начин Делян Пеевски? Виждаме една изострена обстановка между него и хората на Бойко Борисов. Особено след като премиера и министрите му отидоха на бизнес събитие, организирано от Иво Прокопиев. Точно в този момент Пеевските медии започнаха да удрят по Борисов и демонстрираха намерение за сериозна саморазправа, включително и чрез публикуване на подробности фалшива новина за участието на Цветелина Бориславова в трагедията с удавените български дечица в река Лим. Публикуването на подобна фалшива новина е опит за “ритане по кокалчетата” от страна на групата на Пеевски срещу Борисов и демонстрация, че няма да му бъде позволено да се отдели от нея“, поясни Кулезич.

 Според нея законопроектът за медиите е израз на разпадане на триумвирата Борисов-Цацаров-Пеевски, който компрометира лидера на ГЕРБ и напълно съсипа репутацията на българската прокуратура.

 „Ако този законопроект попадне в пленарна зала, той ще се превърне в изпитание за голяма част от управляващото мнозинство и дори опозицията. 

Приемането му ще означава, че парламентът може да се закрие, а на негово място да се установи диктатурата на Сотир Методиев Пеевски“, допълни журналистът.

https://frognews.bg/novini/liuba-kulezich-zakonat-mediite-vodi-kam-diktatura-sotir-metodiev-borisov.html

Предишна статия

Ставаш член на масонската ложа Слънце-Ориент и проблемите ти се решават

Следваща статия

Цецо с рекорд на Молитвената закуска в САЩ…

Други интересни