Джурасик парк се засели вав Варна с динозаври и джунгли

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title


           Огромният атракционен парк Хепи Ленд с номинация от Морските Оскари 

Най-големият в България атракционен парк „Хепи Ленд”, изграден на 23 км от Варна и в непосредствена близост до туристически комплекс Камчия и Шкорпиловци върху 8 000 кв.м., получи номинация от престижните награди MARINE LIFESTYLE AWARDS 2016. Церемонията ще се състои на 14 август в луксозния ресторант ГЛОРИЯ МАР, в Созопол. 

Парк ”Хепи Ленд” е създаден с много любов и въображение, споделят собствениците му. Там под един покрив са събрани най-атрактивните игри и забавления. Изграждането на парка преминава през три етапа: Първият приключи в края на 2015 г., а втори и трети етап, включващи изграждане на къщички за отдих и къмпинг зона, както и оборудване на парка с нови атракции, е заложен до 2018 г. 

В уникалния за страната със своята архитектура, дизайн и тематичната подразделеност парк насред изкуствено езеро от 800 кв.м. е пресъздаден образът на Гъливер, свързан с чудни загадъчни пътешествия и места. Любителите на праисторическия свят може да станат герои от ,,Джурасик Парк” – разположен на 2000 кв.м., с много декори, растителност и фигури на динозаври в реални размери, които се движат и издават звуци, посредством модерната технология АНИМАТРОНИКС.

Чуждите туристи с интерес се запознават с историята на страната в зона, изградена  на площ от 600 кв.м., под формата на 3D карта на България. Тя има опознавателен характер и илюстрира природните дадености на България. Аниматори представят емблематичните места и личности в историята на страната ни. Поредица от изключителна архитектура, цветово разнообразие и дизайн е събрана в колекция от изкривяващи образа огледала, които създават незабравими забавни емоции.

Друга атракция е „Къщата на ужасите” – уникално място с динамика и висок адреналин.Тя ще предизвика малки и големи да преминат през безброй стряскащи скелети, черепи, духове и зверове, затворени в своите вечни ковчези. Любителите на дивата природа и джунглата може да се разходят по изкуствената река, под автентични животински звуци, тематични декорации и фигури аниматроникс.

Зона Мексикана е изградена на 600 кв.м. В нея се съчетават атракции и декори, които илюстрират характерния горещ мексикански нрав и темперамент. На площ около 2000 кв.м. е изграден остров, с типично пиратско селище с архитектура от ХVІІ век. Подчинен е на така популярната и модерна тема за властващите безстрашни морски пирати. Гостите могат да опитат и да се насладят на различни видове български пчелен мед. Да се запознаят с производствения цикъл за добиване и с изключително ценни пчелни продукти: пчелно млечице, прополис, восък и цветен прашец.

Варненският РЕТРО МУЗЕЙ, който няма аналог в световен мащаб, също получи заслужена номинация от Морските Оскари.

Разположен в сърцето на Гранд Мол Варна, на площ от четири декара, музеят се превръща в една от главните атракции на морската столица. Освен старите коли, атракция за гостите на музея са и восъчните фигури на соцлидери и любими актьори, певци и музиканти. Наред с Ленин, Тодор Живков, Фидел Кастро, Маркс и Енгелс, гостите могат да се снимат с любимци като Висоцки, Георги Парцалев, Емил Димитров, а най-новите фигури в музея са на холивудските звезди Робърт де Ниро и Ал Пачино. 

 Призьорите ще отпразнуват наградите с тържествен коктейл, класическа музика и ще обменят опит по време на тази неформална среща. Награди ще бъдат връчени в категории хотелиерство, туризъм, яхтинг, инвестиции, иновации, здраве и красота, строителство, мениджър на годината, събитие на годината, дизайнер и моден бутик. 

Подробности в сайта на организаторите агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън –www.vipcompr.com.

Image title

Предишна статия

Опънаха най-големия роден трибагреник на Рожен!

Следваща статия

ХИСАРЧАНИ В ГЪРЦИЯ ЗА КУЛТУРНИТЕ ПРАЗНИЦИ

Други интересни