Опънаха най-големия роден трибагреник на Рожен!

Автор: Няма коментари Сподели:

Рожен в очакване на хиляди гости от страната и чужбина за традиционния събор, който започва в петък. Вече е разпънат най-големият български трибагреник, съобщава Нова телевизия.

Съветват гостите на Роженския събор да пътуват с обществен транспорт

Той е с широчина 26 метра и дължина – 300 метра Тежи 750 кг, а с конструкцията, върху която е навит, е повече от тон. За направата му са използвани 54 топа плат и 45 км конци. Въпреки внушителните размери обаче, оказва се, било по-сложно знамето да се навие, отколкото да се ушие.

И докато производителите на гигантското знаме следят отблизо какво се случва с него, от другата страна на поляната търговците са вече в бойна готовност.

Тази година съборът очаква над 350 000 души. Хотелите и къщите за гости в подножието на върха са почти изцяло заети. Това обаче съвсем не притеснява пребиваващите по поляните, защото те разпънаха палатки.

Ограничава се движението през прохода “Рожен” през периода 15 – 18 юли

За да се избегнат километрични задръствания и тази година, проходът Рожен ще бъде затворен. Осигурени са обходни маршрути и по 15 автобуса от междуградския транспорт, които ще преминават през района на всеки час.

                                                                                       Източник: Нова телевизия

                                                                http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1592164

Image title

Image title

Image title

Image title

Предишна статия

Россия не готовится к войне с НАТО/на руски език/

Следваща статия

Джурасик парк се засели вав Варна с динозаври и джунгли

Други интересни