Адв. Кристиан Гьошев: В друга държава Цецка Цачева щеше да е уволнена отдавна

Автор: Няма коментари Сподели:

Кристиан Гошев

Заради скандала с Търговския регистър в една нормална държава правосъдният министър щеше отдавна да е уволнен. Държавата в случая с ужилените клиенти на застрахователната компания ”Олимпик” трябва да се държи като държава. Това заяви адвокат Кристиан Гьошев, спечелил много дела срещу държавни и общински ведомства.

  • Адвокат Гьошев, голям скандал се вдигна около срива на Търговския регистър. Някои казаха, че това е жив пладнешки обир, други смятат, че се прикриват данни и факти. Уволниха шефката на Агецията по вписванията. Какво е вашето гражданско мнение по въпроса?

  • Моето мнение е, че в една нормална държава министърът на правосъдието трябваше отдавна да е подал оставка и да му е поискана от премиера. Но тъй като Цецка Цачева е верен кадър на ГЕРБ, това не става. На какъвто и пост да я сложат, според мен, тя ще действа така. Тя винаги е била назначавана – и като юристконсулт, и като председател на Народното сърание, и като министър. Щяха да я назначат и за президент, но слава Богу това не стана. Както има една песничка в ютуб – “Цъфнал ГЕРБ…”, ГЕРБ и ГЕРБ и тя друго нищо не вижда. Завършила е право за две години задочно и погресира благодарение на ГЕРБ. Като десен човек съм изключинелно радостен, че тази жена не стана държавен глава. И сега българският народ не очаква някаква подобна реакция или самокритика от нейна страна. Не разбирам, каква е вината на шефката на Агенцията по вписванията, а Цецка Цачева да не е виновна?

Но премиерът Бойко Борисов винаги постъпва така. Той уволнява някакви чиновници, които може и да не са преките виновници. Така става и в този случай. Но Борисов е зодия Близнаци, иска да е близко до народа, “аз съм прост и вие сте прости”, и действа така. А Цецка Цачева е особено ценен кадър на ГЕРБ, не може туко – така да се освободят от нея, независимо от нейния капацитет, който нито е показала, нито е реализирала.- 

  • И един друг скандал разтърси държавата- този с фалита на застрахователната компаия “Олимпик”. Оказаха се ужилени над 200 000 българи. В адвокатските среди се появиха гласове, че КФН не носи вина. Та нали тя е държавна?

  • Държавата в случая с ужилените клиенти на застрахователната компания “Олимпик”,  трябва да се държи като държава. Гаранционният фонд следва да осигури и обезпечи застраховките на хората и да гарантира техните права. Щом е допуснано тази застрахователна кампания да оперира на територията на Република България, то страната ни е необходимо да поеме своята отговорност. 

Според мен не са правилни приказките на някои колеги, че държавата нищо не е можела да направи. Има достатъчно властови механизми и лостове това да се случи.

 Каква е тази фирма, дали е офшорка, това е трябвало да се знае и се вземат мерки. А ако държавата е знаела, че тази фирма е на път да фалира, е трябвало по-рано да информира гражданите. Тук става нещо като информацията с проблема за чумата преди време. Ако е имало информация за фалита на компанията, е трябвало по-рано да се разгласи. А ние тук до последно пазим някаква тайна и както се вижда скандалът е сигурен и голям. И тук оставките не трябва да са само на ниво Комисия за финансов надзор. 

                                                                            Интервю на Красен Бучков

https://frognews.bg/inteviu/adv-kristiian-gjoshev-edna-normalna-darjava-naznachenata-tsetska-tsacheva-triabva-uvolnena-otdavna.html

Предишна статия

Професор по психология: Няма ТР, Олимпик, КТБ, НАП, няма КФН, няма население, пари няма, пенсии няма…

Следваща статия

ТОВА, КОЕТО НЕ РАЗБРАХ Е, КОГА ТОЧНО НИЕ СМЕ НА РЕД!

Други интересни