ЕС вдигна санкциите на Беларус!

Автор: Няма коментари Сподели:

Европейският съюз се съгласи да вдигне ограничителните санкции срещу 170 граждани на Беларус, включително и срещу авторитарния президент Александър Лукашенко, Решението е награда за конструктивната роля на източноевропейската нация в региона и подобреното състояние на човешките права в страната, съобщи АП.

Въпреки това оръжейното ембарго остава в сила за още една година.

Санкциите бяха отменени веднъж, за период от четири месеца, в края на миналата година, в знак на добра воля към Александър Лукашенко, защото Европейският съюз иска да подобри отношенията си с президента, за когото преди време САЩ заяви, че е последният „диктатор“ в Европа, пише Ройтерс.

Днес европейските министри се съгласиха да вдигнат икономическите санкции за постоянно.

На редовното си заседание, външните министри от блока отбелязаха, че Лукашенко, както бе обещал, е освободил последните политически затворници в Беларус.

Това представлява “възможност за подобряване на отношенията между ЕС и Беларус”, се казва в изявление след срещата.

В същото време обаче ЕС обяви, че ще остави за още една година санкциите срещу четирима души, заподозрени, че стоят зад изчезването на политически опоненти в Беларус.

В изявление, министрите заявиха, че липсата на насилие по време на президентските избори през октомври са допринесли за днешното решение.

Беларус

http://fakti.bg/world

Предишна статия

В България няма върховенство на закона!

Следваща статия

Задно разположен мотор и предно предаване!

Други интересни