В България няма върховенство на закона!

Автор: Няма коментари Сподели:

„Държавата се управлява еднолично. В България няма върховенство на закона, а има еднолична власт. Когато премиерът реши, нещо се случва“. 

Това заяви народният представител от БСП Лява България Димитър Горов в сутрешния блок на bTV. Той посочи, че това е и връзката със спирането на магистрала „Хемус“.

„Притеснява ме, че няма да я има тази магистрала. Тя се отлага във времето, както сме виждали да се случва с много други неща“, каза още той. Горов подчерта, че притеснително е и спирането на процедурата по слухове и след осмислянето на премиера. 

„Ако той знае кои не трябва да спечелят поръчката, да каже кой трябва, да минава процедурата и да се строи „Хемус“, коментира народният представител. Той попита и къде са наказанията и защо министърът на регионалното развитие не е подала оставка. 

„Това нормално ли е? Няма държава, в която да са каже, че няма пари за един проект, но утре министърът на финансите ще ги извади“, каза още депутатът от левицата.

По повод разделянето на България от Румъния за мониторинговия доклад, Димитър Горов изрази отново своето притеснение. „Нас вече ни оценяват по различен начин“, допълни той. 

Според него причините са много, като една от тях са проблемите, свързани със съдебната система. „Другата е липсата на тотално върховенство на закона. В България има групи от хора, които могат да правят каквото си искат и това видимо се случва и по телевизията. 

Това няма как да не притеснява и ЕС“, поясни народният представител. Той е на мнение, че проблемът с магистрала „Хемус“ е нямало да се случи, ако е имало генерален план за инфраструктурата на България и подчерта, че такъв страната ни продължава да няма. 

„Чувам, че една фирма, свързана с бизнесмен, който се занимава с футбол, прави този генерален план. Подозирам, че ще има и следващи проекти, които ще бъдат спрени“, коментира депутатът.

По темата за докладите на КТБ Горов подчерта, че те не дават отговори, а поставят въпроси. „Те трябва да отидат в разследващите органи“, категоричен е той.

София / България

http://fakti.bg/bulgaria

Предишна статия

Toyota!

Следваща статия

ЕС вдигна санкциите на Беларус!

Други интересни