Как 16 лева дълг към „Топлофикация” станаха 9000?

Автор: Няма коментари Сподели:

Как 16 лева дълг се превърнаха в над 3000 без длъжникът да ги дължи наистина и без да подозира? Потърпевшият от този абсурд е столичанинът Любен Цонков, разказва Нова телевизия.

Всичко започнало преди години, когато майка му, днес вече покойница, започнала да трупа неплатени сметки за парно и топла вода. Логично „Топлофикация” завежда дело и го печели, а днес дългът от 6000 лева плащат нейните синове.

„Пет дни, след като получихме решението аз изпратих моята съпруга, беше адвокат по делото, да отиде в „Топлофикация”, да се срещне с техните юристи и да уредим фактически изплащането на този дълг”, обяснява Цонков.

От тук започват и грижите му. Оказва се, че има разлика от 16.32 лева между сумата, която „Топлофикация” иска, и разпоредената за плащане от съда. Любен отказва да започне да плаща въпросните 6000 лева, преди грешката да бъде премахната. От „Топлофикация” естествено обещават да направят това. Въпреки многобройните обаждания от страна на семейство Цонкови, сумата от 16 лева продължава да живее в системата.

„Преди 2-3 месеца брат ми се обажда и ми казва, че има запор върху заплатата си и „Топлофикация” търси от него и мен сумата от 9000 лева, което включва такса за съдебен изпълнител и т.н.”, разказва Любен.

http://fakti.bg/

Предишна статия

За Запада България е троянският кон на Русия!

Следваща статия

Как да намерите близка душа в този Свят!!!

Други интересни