Как да намерите близка душа в този Свят!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

Влюбени ли сте в партньора си или просто сте прикрепени към него/нея? Любовта може да бъде сложна, но тази статия, публикувана в сайта lifehack, обяснява някои от разликите между привързаност и истинска любов. Може би изброените по-долу обяснения ще ви помогнат в подхранването на текущите ви отношения или за създаването на една основа за истинската любов в бъдеще.

1. Любовта е безкористна, привързаността е егоистична 

Когато сте влюбени, вие се съсредоточавате върху щастието на другия човек. Вие винаги мислите за начини, по които да се уверите, че вашият партньор се чувства обичан и задоволен. Вие не се състезавате помежду си, не спорите за това кой помага повече или не се препирате за това, кой е трябвало да измие чиниите. Вие не изнудвате емоционално партньора си, опитвайки се да го манипулирате емоционално или не се стремите да доминирате в отношенията ви. 

Когато сте просто привързани към някого, вие сте фокусирани върху начините, по които вашият партньор може да вместо да се сблъсквате със собствените си проблеми, вие използвате вашия партньор да подобри самочувствието ви и да запълни празното пространство вътре във вас. Вие вярвате, че той/тя е отговорен за вашето щастие и се разочаровате и ядосвате, ако той/тя не успее да ви достави удовлетворение.

Проект Like Finance

2. Любовта е освобождаваща, привързаността е контролираща 

Взаимната любов ви позволява да бъдете истински себе си. Вашият партньор ви насърчава да бъдете този, който действително сте и не трябва да се страхувате да показвате своите слабости. Взаимното доверие се развива и се превръща в мощен катализатор за личностно израстване и за двама ви. Любовта никога не е контролираща. В действителност, любовта надхвърля контрола. Умението на партньора ви да ви приеме такива каквито сте и да ви насърчава да преследвате мечтите си всъщност ви позволява да забравите, че имате нужда или желание да наложите контрол във вашите взаимоотношения.

Привързаността от друга страна, има тенденцията да подхранва контролиращо поведение. Вие можете да обезкуражите партньора си да прекарва време със своите приятели. Може дори да се опитате да го/я манипулирате да остане с вас независимо от чувствата си.

Проект Like Finance

3. Любовта е взаимно израстване, привързаността е бреме

Ако сте в влюбени, вие и вашият партньор ще се развивате заедно. Когато и двамата работите, за да станете най-добри версии на себе си, то ще станете по-добри отколкото ако работите сами. С две думи, вашият партньор стимулира вашето развитие, както и вие неговото/нейното.

В случаи на привързаност, вашето желание за контрол и неспособността ви да решите собствените си проблеми, ограничават израстването ви както и това на партньора ви. Вашите нерешени проблеми причиняват ненужна зависимост от вашата половинка. Не е изненадващо, че това ограничава растежа и на двама ви и прави по-трудна целта да обичате по здравословен начин.

Проект Like Finance

4. Любовта е вечна, привързаността е преходна

Любовта оцелява с течение на времето. Вие и вашият партньор може в крайна сметка да се разделите, било то временно или за постоянно. Ако сте били наистина влюбени, все пак човекът винаги ще има място в сърцето ви и ще искате той/тя да продължи да бъде част от живота ви независимо, че вече не сте двойка.

Ако, от друга страна, вие просто сте привързани към вашата половинка, най-вероятно ще сте недоволни след раздялата. Може дори да изпитате чувство на предателство. Тези чувства произтичат от предположението, че вашият партньор е имал задължение да ви направи щастливи и според вас той/тя не го е изпълнил.

Проект Like Finance

5. Любовта смалява егото, привързаността го стимулира

Когато сте влюбени вие ставате по-малко егоцентрични. Вашите отношения служат за намаляване на егото, подхранват израстването ви и ви насърчава да бъдете по-малко егоистични и по-нежни. 

Алтернативните взаимоотношения, които се основават на привързаност обикновено са доминирани от егото. Ето защо много хора многократно попадат в непрекъснат поток от незадоволителни отношения, всяко от които се състои от същите, повтарящите се проблеми.

                                                                                                                      http://fakti.bg

Предишна статия

Как 16 лева дълг към „Топлофикация” станаха 9000?

Следваща статия

„Лукойл“ откри газово находище в шелфа на Румъния.

Други интересни