National Interest: Руският ветеран “Жабешки крак” ще хвърли в ужас „Ислямска държава”.

Автор: Няма коментари Сподели:

Цялото внимание към руската операция в Сирия е приковано към най-новите образци самолети като многоцелевия изтребител Су-30СМ и фронтовия бомбардировач Су-34. В сянка остава щурмовият Су-25 Frogfoot (“Жабешки крак”), пише в The National Interest анализаторът Дейв Маджумдар.„Почтените по възраст” Су-25СМ могат да станат най-ефективното средство за подкрепа на сирийските правителствени войски в борбата с групировката ИД, както САЩ използват щурмовика A-10 Warthog за подкрепа на иракските власти. Цитиран е представител на ВВС на САЩ, че Су-25СМ е най-добрият за операции „въздух-земя”, се казва в публикацията.

Су-25СМ, както и американският му аналог А-10, е специално конструиран за непосредствена авиационна поддръжка. Той има бронирана кабина с титанови листове, от които куршумите от огнестрелни оръжия буквално отскачат, притежава многобройни дублиращи системи.

Според автора на публикацията, руските ВВС са извършили модернизация на Су-25СМ, при която щурмовикът е снабден с бронирана „стъклена кабина”, система за спътникова навигация ГЛОНАС и съвременна авионика, която позволява използване на високоточни управляеми боеприпаси, пише Маджумдар.

Единствено опасни за руските машини са полетите на малки височини (200-1000 м), тъй като могат да станат цели на малобройната зенитна артилерия на ИД. Ако обаче руската бойна авиация и сирийските правителствени войски съумеят да координират действията си, ударите на авиацията на РФ ще станат по-ефективни, отбелязва NI.

Практически на сто процента е увереността, че Су-25СМ ще стане най-силният коз в руската кампания в Сирия, като над 10 машини ще са в състояние да осигурят достатъчна честота на бойните полети, счита изданието.

http://www.blitz.bg/

Предишна статия

ИСТИНАТА ЗА ИНЖЕНЕР НЕНКО КОСТОВ!

Следваща статия

Министър Танев бламира Бойко Борисов! Вижте как съмнителни мъже от Израел превзеха образователното министерство! Тайна кухня – превърната в команден център!

Други интересни