Трябва да разплащаме по Е30 млн. всяка седмица.

Автор: Няма коментари Сподели:

По 30 млн. евро седмично трябва да разплащаме по европроекти до края на годината. Това обясни вицепремиерът и министър по усвояване на средствата от ЕС Томислав Дончев. В момента държавата успява да разплаща по 25 млн. евро седмично, но това не е достатъчно, допълни той.

Фотофинишът на стария програмен период е 31 декември и трябва да се справим дотогава, заяви вицепремиерът. Голяма част от инфраструктурите подобрения, както и мерки в социалната сфера, бяха направени с европейски пари, отчете той по повод края на периода 2007 – 2013 г. През първия програмен период в България са извършвани инвестиции, каквито не са били правени от 20 години, включително във ВиК, каза Дончев и допълни, че това е причината за неопитността на строители и възложители в началото на периода.

За полугодието изпълнението е 98%, но има 1,1 млрд. евро, които трябва да бъдат разплатени до края на годината, посочи вицепремиерът.

Дончев коментира и новите цени на тока, като посъветва хората, които искат да протестират срещу тях, първо да изчакат сметката си за август. Може да има промяна на цената за определени категории потребители, но това не включва големите индустриални потребители, за които токът е съществена част от техните разходи, обясни вицепремиерът.

Копирано от standartnews.com

Предишна статия

СИГНАЛ ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

Следваща статия

Човечеството вече е изразходило ресурсите за 2015 година.

Други интересни